SM-järjestelyt etenevät

Pitkän matkan SM-suunnistusten järjestelyt etenevät suunnitellulla tavalla, ja nyt kolme kuukautta ennen kilpailuita kaikki näyttää olevan kohdallaan.

Maanantaina 8.6. olleessa järjestelytoimikunnan kokouksessa todettiin muun muassa, että kartat ovat valmiina, radat muutamia viimeistelyitä vaille suunniteltuina ja rastipukeistakin iso osa jo maastoon rakennettuina.

Pienen epävarmuustekijän kilpailuiden osalta aiheuttavat koronarajoitukset ja niiden muuttuminen kesän ja alkusyksyn aikana. Ratasuunnitteluun tämä vaikuttaa vain vähän, mutta lähes kaikilla muilla järjestelyiden osa-alueilla koronan vuoksi on tehty varasuunnitelmia. Järjestäjät seuraavat viranomaisten päätöksiä ja Suunnistusliiton ohjeita sekä ovat valmiita muokauttamaan esimerkiksi kilpailukeskuksen ravintolapalveluita ja saniteettihuoltoa uusien ohjeiden mukaisesti.

Siikaisten SM-kisoissa suunnistajat ja kilpailukeskus viedään parhaiden maastonosien viereen, minkä johdosta radat ovat täyttä suunnistusta viimeisille rasteille saakka. Järjestäjien näkökulmasta tämä luo haasteen: kilpailukeskuksessa on varsin vähän valmiita tiloja tai rakenteita, joita voitaisiin hyödyntää. Idyllisellä paikalla kilpailukeskus toki on.

– Kahden tuhannen kilpailijan tapahtuman rakentaminen tyhjästä syrjäiseen paikkaan on
mielenkiintoinen ponnistus jo ihan ilman poikkeustilaakin. Ihailen kilpailuorganisaatiomme
jäsenten joustavaa ajattelua, tarmoa ja yhteistyökykyä ratkaisujen löytämiseksi, toteaa kilpailunjohtaja Hanna Kallio.

– Kilpailuihin on kolmisen kuukautta aikaa. Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
Nyt on aika laittaa suunnitelmamme toteen. Tästä tulee hieno tapahtuma!