SM-kisajuna jatkaa kulkuaan

Siikaisten SM-pitkiin on aikaa kuukausi. Kilpailun järjestelyt etenevät hyvin aikataulussaan, ja rastipukit odottavat jo suunnistajia Vuorijärven maastoissa.

Koronatilanne aiheuttaa järjestäjille lisätyötä ja myös pientä epävarmuutta. Tämän hetken tiedon mukaan koronarajoitukset eivät uhkaa SM-kilpailuiden pitämistä suunniteltuna ajankohtana 12–13.9., mutta ohjeistus vaikuttaa esimerkiksi lähdön järjestelyihin sekä ravintola- ja pesupalveluihin. Järjestäjät seuraavat tiiviisti viranomaisten ohjeita, ja niihin pystytään reagoimaan nopeastikin.

Syksyyn ajoittuvan kilpailun toteutukseen vaikuttavat myös sääolosuhteet. Tämän vuoksi esimerkiksi pysäköintiin on olemassa tarkka varasuunnitelma siltä varalta, että autojen paikoittaminen pelloille ei olisikaan mahdollista. Tällä hetkellä Vuorijärven kilpailukeskuksen pellot kuitenkin vaikuttavat kestävän oikein hyvin kilpailun aiheuttaman rasituksen.

Ilmoittautumisaikaa on jäljellä reilut kolme viikkoa. Ilmoittautumisten pitää olla Irmassa torstaina 3.9. Jälki-ilmoittautuminen ei ole SM-kilpailuissa mahdollista.

Mikäli koronatilanne syksyn aikana pahenee sillä tavalla, että kilpailuita ei voida tänä syksynä käydä, osallistumismaksut on mahdollista saada takaisin.