FSO harjoitteli Pohjois-Satakunnassa kahdella ryhmällä

Finlands Svenska Orienteringsförbund FSO piti Kankaanpäässä ja Siikaisissa kaksi nelipäiväistä leiriä tutustuen Pohjois-Satakunnan maastotyyppiin.

”Meiltä oli harjoittelemassa suurin osa FSO:n eliitti- ja haastajaryhmästä. Leiri toteutettiin kahdessa alueellisessa osassa: ensin leireilivät Pohjanmaan alueen suunnistajat ja heidän jälkeensä Etelä-Suomen suunnistajat”, kertoo FSO:n förbundstränare Milka Reponen.

Pohjanmaan ryhmä. (Kuva: Maritta Nurmi.)

Leirin tavoitteena oli tutustua SM-pitkän maastotyyppiin ja samalla tehdä laadukkaita suunnistusharjoituksia myös 1:15 000 mittakaavalla. Harjoituksia pidettiin sekä Matovuoren että Sinahmin harjoituskartoilla ja lisäksi myös Siikaisten Porrasnevalla, jonka uutta harjoitusta FSO:n ryhmä käyttikin ensimmäisenä.

Reponen kertoo, että maasto oli melko samanlaista kuin Pohjanmaalla mutta hiukan suuremmilla korkeuseroilla. Suot olivat suhteellisen raskaita viime päivien sateiden jälkeen, ja näkyvyys oli varsin hyvä.

”Harjoituksista saatiin paljon hyvää informaatiota SM-pitkää varten. Harjoitukset olivat sopivan haastavia”, Reponen kehuu. ”Toki suunnittelimme suurimman osan harjoituksista itse olemassa oleville rastipisteille.”

Leirit olivat lyhyitä mutta intensiivisiä, joten ohjelma koostui suurimmaksi suunnistuksesta tukiharjoittelua ja analyysejä unohtamatta.

Etelä-Suomen ryhmä. (Kuva: Maritta Nurmi.)

”Majoituimme Kankaanpäässä Sport Hotel Kantrissa, johon olimme tyytyväisiä. Hotellista löytyi kaikki tarvittava leiriä varten, ja henkilökunta loi hotelliin erittäin hyvän ilmapiirin. Suosittelemme hotellia majoituspaikaksi muillekin”, Reponen mainostaa.

Syksyn SM-kisoja FSO:n suunnistajat odottavat innolla, koska ne ovat tämän suunnistuskauden huippuhetkiä.