MOBO ja kiintorastit

MOBO – suunnistusta sovelluksella

MOBO-suunnistus tapahtuu kännykkään ladattavan maksuttoman sovelluksen avulla. Kartta näkyy kännykän näytöllä. Rasteilla leimaaminen tapahtuu ottamalla kännykällä kuva rastitolpassa olevasta QR-koodista.

MOBO-radoilla ei ole pituuksia, vaan jokainen voi itse suunnitella rasteista reitin, jonka kiertää – vähän niin kuin kiintorasteillakin. Ratoja on erilaisissa maastoissa. Ratamestarin lausunto näkyy kyseisen kartan yleistiedoissa.

MOBO:lla suunnistaminen edellyttää sovelluksen lataamista kännykkään, sillä sekä suunnistaminen että leimaaminen tapahtuvat kännykän avulla. Radoista on tosin saatavilla myös paperitulostekartta.

MOBO:sta on lisätietoja täällä.

Kankaanpään Suunnistajilla on yhteensä kuusi MOBO-rataa. Niistä neljä sijaitsee Kankaanpäässä ja kaksi Jämijärvellä. Löydät ne MOBO-sovelluksesta ja MOBO:n nettisivuilta järjestysnumerolla tai kohteen nimellä hakemalla.

99. Jämijärvi, Jämi (17 rastia Jämin kangas- ja harjumaastossa)
100. Jämijärvi, keskusta (16 rastia Jämijärven keskusta-alueella)
121. Kankaanpää, Kuntsari (15 rastia kuntoutuskeskuksen lähialueilla)
122. Kankaanpää, Liikuntakeskus (16 rastia liikuntakeskuksen ympäristössä, uusittu 9/2023)
123. Kankaanpää, Viidentienristeys (16 rastia Hämeenkankaalla)
124. Kankaanpää, Yskänlähde (16 rastia Niinisalossa, lähtö varuskunnan urheilukentältä)

Kiintorastit – omatoimisuunnistusta milloin tahansa

Kiintorasteilla tarkoitetaan maastoon pysyvästi sijoitettuja rasteja, joista voi itse muodostaa eri mittaisia ratoja ja joita voi käydä kiertämässä silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Kankaanpään Suunnistajilla on tällä hetkellä yksi kiintorastiverkosto:

  • Kuninkaanlähteen kartan kiintorastit sijaitsevat Hämeenkankaalla nautinnollisen hienossa kangasmaastossa. Alueen maasto on pääasiassa harvaa mäntymetsää, jossa näkyväisyyttä saattaa olla jopa satojen metrien päähän. Maastossa on runsaasti polkuja ja ajouria sekä merkittyjä retkeilyreittejä, joiden varrella on myös nuotiopaikkoja laavuineen.

KanSun kiintorastikarttoja on saatavana viiden euron hintaan uimahallin kassalta sekä KanSulta Pertti Manniselta.

Päivitetty 18.9.2023.