Kankaanpään Suunnistajien kuntosuunnistukset

Talvikuntosuunnistukset joulu–tammikuussa 2020–2021

KanSu järjestää vuodenvaihteen tienoilla kolmet omatoimikuntosuunnistukset Hämeenkankaalla.

Toimitaan keväällä tutuksi tulleella tavalla: Lähtöpaikalla on postilaatikko, josta osallistuja ottaa kartan. Osallistuminen kirjataan postilaatikossa olevaan listaan. Rasteilla on koodilapulla varustetut rastiliput, ei leimasimia.

Osallistumismaksu on normaali kuntosuunnistusten maksu: aikuisilta 5 euroa, alle 20-vuotiaat satakuntalaiset maksutta. Vuoden 2020 kausikortti on voimassa.

Rastit ja karttalaatikko ovat paikoillaan viimeistään maanantaina iltapäivällä. Radat ovat käytettävissä sunnuntaihin pimeäntuloon saakka.

Vuodenvaihteen tapahtumat:
1) Jouluviikolla 21.–27.12. Jämillä Sormelanlaavulta.
– Opastus osoitteista Sormelantie 116, Jämijärvi (Jämin koirakentän luota) ja Kyrönkankaantie 645, Kankaanpää. Opasteena rastiliput.
– Ratamestarina Tuomas Väinä. Radat A, AL, B ja C.
2) Vuodenvaihdeviikolla 28.12.–3.1. Hämeenkankaalla Vihteljärven metsästäjien ampumaradalta.
– Opastus osoitteesta Kyrönkankaantie 196, Kankaanpää. Opasteena rastiliput.
– Ratamestarina Jarkko Raukola. Radat 6 km ja 4 km.
3) Loppiaisviikolla 4.–10.1. Hämeenkankaalla Viidentienristeyksen laavulta.
– Osoite: Kivistökankaantie 354, Kankaanpää. Ei erillistä opastusta. Seuraa Viidentienristeyksen retkeilyopasteita. Karttalaatikko on laavun lähellä, näköetäisyydellä parkkipaikalta.
– Ratamestarina Antti Alppi. Radat A, AL, B ja C.
– Huom! Vältäthän latu-urien käyttöä kulkureittinä, jotta aloitetut pohjustustyöt eivät tärvelly.


Kuntosuunnistuskalenteri kesällä 2020

Kalenteri pdf-tiedostona.

Opaskartta 2020

Opaskartta pdf-tiedostona.

Yleistä

Kuntosuunnistus alkoi vappuna Viidentienristeyksessä. Jatkossa kuntosuunnistukset ovat tiistaisin klo 17–18.30 ja syyskuussa klo 16.30–18.00. Poikkeuksellisesti Matolaavun kuntosuunnistus on keskiviikkona 16.9.

Jokaisen lähtijän pitää ehdottomasti ilmoittautua kuntosuunnistuksen toimitsijalle maaliin tultuaan. Näin takaat kirjanpidon oikeellisuuden. Vältetään tarpeeton etsintätoimenpide! Kalenterista näet pitopaikat ja opaskartassa on merkattu opastuksen aloitus pitopaikalle. Opastukset ovat paikoillaan viimeistään tapahtumapäivänä klo 16.00.

Ratavaihtoehdot

Voit valita itsellesi kuntoon ja taitotasoon nähden sopivan radan. Ratavaihtoehdot ovat A-rata 4,5–7 km vaativa, AL-rata 3,5–6 km vaativa, B-rata 2–4 km helpohko, C-rata 1–3 km helppo. Muistakaa kuitenkin, että kyseessä on kuntosuunnistus, joten voit suunnistaa yksin tai porukassa ilman aikaa tai aikaa mitaten. Pääasia on oman kunnon hoitaminen ja hyvän mielen saaminen.

Kuntosuunnistustapahtuma tiistaisin

Normaalit kuntosuunnistustapahtumat alkoivat tiistaina 23.6. ja jatkuvat kauden loppuun, elleivät viranomaiset aseta uusia koronarajoituksia eikä Suunnistusliitto ohjeista toimimaan toisin. Poikkeuksellisesti Matolaavun kuntosuunnistukset ovat keskiviikkona 16.9., koska Satakunnan am-sprintti on tiistaina 15.9.

Omatoimikuntosuunnistukset tiistaista perjantaihin

Omatoiminen kuntosuunnistus on mahdollista tiistain kuntosuunnistustapahtumasta alkaen saman viikon perjantaihin klo 16:een saakka. Lähtöpaikalla on postilaatikko, josta voi ottaa itselleen kartan. Laatikossa ja kartassa on maksuohjeet. Omatoimikuntosuunnistuksen aikana rasteilla ei enää ole leimasimia vaan pelkästään rastiliput.

Yökuntosuunnistus

Syyskuussa kahdella kuntosuunnistuskerralla on mahdollisuus yösuunnistukseen: ke 16.9. Matolaavulla ja ti 22.9. Taulunkylässä. Metsään voi lähteä klo 21.00–22.00. Maali sulkeutuu klo 23.00. Tarjolla ovat samat suorat radat kuin aiemmin illalla valoisaan aikaan: A, AL, B ja C. Normaalit kuntosuunnistusmaksut ja -käytännöt. Koska rasteilla on heijastimet, myös omatoimisuunnistuksissa yöharjoittelu on mahdollista.

Karttamaksu

Karttamaksu on 5 euroa. Voit ostaa myös kausipassin, jonka hinta on KanSun jäsenmaksun
maksaneille 40 € ja muille 80 €. Passeja myydään kuntosuunnistuksissa ja ne oikeuttavat kaikkiin kuntosuunnistuksiin kauden 2020 aikana. Maksuksi käyvät myös Smartum ja liikuntasetelit. Vuonna 1999 syntyneiltä ja sitä nuoremmilta satakuntalaisilta ei peritä maksua. Voit ilmoittautua tapahtumaan ja maksaa myös Rastilipun kautta.

Radat on painettu karttoihin valmiiksi. Käytössä on Emit-leimausjärjestelmä sekä aikuisten että lasten radoilla. Emit-kortteja on vuokrattavissa lähdöstä hintaan 1 € (nuorilta ei maksua).

Kuntosuunnistuskahvitus

KanSu järjestää kuntosuunnistusten yhteydessä kahvin, teen ja mehun myynnin ja saattaa siellä löytyä kastettavaakin. Muista poiketa kuntoilun jälkeen kahvipöydän luo. Siellä on oiva hetki analysoida suoritusta ja verrata kavereitten kesken mahdollisia vaihtoehtoreittejä.

Huom! Koronarajoituksista johtuen kahvituksia ei toistaiseksi järjestetä.

Tiedottaminen

Kuntosuunnistuksista ilmoitetaan Kankaanpään Seudun yhdistystoimintapalstalla maanantaisin. Kalenteri on nähtävillä KanSun omilla nettisivuilla ja Suunnistusliiton harrastesivuilla. Tulokset tulevat KanSun nettisivuille Rastilipun tulospalveluun rastiväliaikoineen.

Kuntosuunnistustoimikunta 2020

Veli Kuivanen 040 553 3335 (puheenjohtaja)
Esa Lindstedt 044 5782 224
Esa Juura 040 175 7786
Tiina Ritakorpi 044 5781762
Lauri Ahopelto  044 5024628

Päivitetty 3.1.2021.