Kilpailuohjeet

Oravacup 4. osakilpailu ja Alueellinen Oravapolkuviesti Jämillä 17.-18.6.2009


KILPAILUOHJEET (AOV-kilpailuun lisäksi lopussa erillisohjeita)

1. Kilpailusäännöt
Kilpailussa sovelletaan SSL:n lajisääntöjä, Satakunnan Oravacupin 2009 sääntöjä, Satakunnan AOV-kilpailun sääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita.

2. Toimihenkilöt
Kilpailunjohtaja  Pertti Manninen
Tulospalvelu  Jussi Hannukainen
Ratamestari oravacup Raimo Maljanen
Ratamestari AOV Raimo Hannukainen
Ratavalvoja  Pentti Hämäläinen
Lähtö  Erkki Katajisto
Maali  Jouni Kivimäki
Info  Reijo Mäkilä

3. Kartta
Kilpailuissa käytetään tulostekarttaa, joka on päivitetty 6/2009. Kaikkien sarjojen kartat ovat kokoa A5. Kartan mittakaava on 1:10 000 ja käyräväli 2,5 m. Kartta on muovisuojuksessa.
Myös AOV-kilpailussa kartat ovat kaikki A5 kokoa.

4. Maasto
Kilpailumaasto on lapsille sopivaa helppokulkuista kangasmaastoa, missä näkyvyys on kohtalaisen hyvää. Alueella on polkuja ja metsälinjoja. Korkeuserot ovat isohkoja kaikissa sarjoissa, radat sisältävät yhden ison alamäen ja ylämäen. Maaston pohja tekee kuitenkin etenemisestä nopeaa.

5. Lähtöpaikka
Oravacupin lähtöön on matkaa 250 metriä. Lähtöön opastava keltainen viitoitus alkaa kilpailukeskuksesta opaspaalun luota. AOV-lähtö on kilpailukeskuksessa. 

6. Esilähtö ja lähtö
Ensimmäiset lähdöt ovat klo 18.00
Lähtöpaikalla on saatavissa emit-tarkistuslipukkeita.

Lähtökarsinaan sinut kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöhetkeä, tällöin on myös  kartta nähtävillä ja tarvittaessa annetaan ohjausta
3 minuuttia ennen lähtöä tapahtuu Emit-kortin nollaus ja tarkastus
2 minuuttia ennen lähtöä opastaja antaa kartan RR-sarjalaisille ja näyttää kartasta lähdön sijainnin, mallirastin, suunnastaa kartan sekä näyttää viitoituksen alun. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. TR sarjoissa on näkyvissä kartta, jossa rata. Muilla sarjoilla näkyvissä mallikartta, jossa K-piste.
1 minuutti ennen lähtöä siirrytään lähtöviivalle, RR-sarjalaisilla on näin vielä minuutti aikaa tutkia rauhassa karttaa ennen lähtöä. Muidenkin sarjojen kilpailijat saavat karttansa ja voivat näin tutustua rataansa.
Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtiessäsi olet lähtökolmiossa.

7. Emit-kilpailukortin leimaus
Rastit kierretään numerojärjestyksessä. RR-sarjoissa on rastilla RR-tunnukset eli esim. ykkösrastilla lukee leimauslaudassa ja rastilipussa RR1. Muiden sarjojen rasteilla (ml TR) ovat normaalit kooditunnukset.

8. Mallirasti ja viitoitus
Oravacupissa RR-mallirasti on lähtökarsinassa ja muiden sarjojen mallirasti löytyy kilpailukeskuksesta.
RR- ja TR-ratojen reitti on merkitty maastossa yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Huomaa, että maastossa kulkee oravacupissa kaksi eri nauhaa, jotka molemmat on piirretty karttaan. Oman sarjan RR-viitoitus on merkitty yhtenäisellä viivalla, muiden RR-sarjojen viitoitus katkoviivalla. Radat yhtyvät RR2-rastin jälkeen, paikalla on opastaja. TR-sarjojen kartoissa molemmat RR-viitoitukset on näkyvissä, pitempi yhtenäisellä viivalla ja lyhyt katkoviivalla.
AOV-kilpailussa on yksi yhtenäinen valkoinen viitoitus RR- ja TR – sarjoissa.

9. Rastimääritteet
Rastimääritteet on painettu karttaan. Irtorastimääritteitä ei ole saatavissa.

10. Ratapituudet Oravacupissa
Sarjat ja matkat:
SARJAT MATKAT RASTIT
H/D8RR, RR1 1,3 / 2,1 km 6 kpl
H/D9RR 1,3 / 2,1 km 6 kpl
H/D10RR, RR 2 1,6 / 2,7 km 6 kpl
H/D11TR, TR 2,1 km 6 kpl
H/D12, R1 2,4 km 8 kpl
H/D13, R2 2,9 km 7 kpl
H/D14, R3 3,4 km 9 kpl

11. Viimeinen rasti ja maali
Käytössä on yksi viimeinen rasti, rastireittisarjoilla tunnus (RR6) ja muilla sarjoilla koodi 106, voit leimata kummalla leimasimella tahansa. TR- ja suorilla radoilla noudatetaan RR-viitoitusta viimeiseltä rastilta maaliin.
Kilpailussa on käytössä maalileimaus eli muista leimata myös maaliviivalla! Maalissa on myös emit-kortin purku. Maalissa on vesitarjoilu.
Kaikkien kilpailijoiden, myös keskeyttäneiden, pitää tulla maalin kautta.

12. Palkinnot ja karttojen luovutus
Kaikki palkitaan maalissa. Kartat saa pitää maaliintulon jälkeen, mutta on muistettava suunnistuksen eettiset säännöt.

13. Info-piste
Kilpailukeskuksen info-piste hoitaa ilmoittautumisten epäselvyydet, jälki-ilmoittautumismaksut, parisuunnistuksen ilmoittautumiset ja Emit-korttiasiat. Parisuunnistukseen voi ilmoittautua vielä paikanpäällä.
Emit-kortin vuokravarauksen tehneet saavat kortin infosta. Epäkuntoisen Emit-kortin tilalle on infosta vuokrattavissa rajoitetusti uusia. Vuokra on 3 € / kortti. Kadotetusta kortista peritään 50 €.
Huom! Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon.


14. Kilpailukeskuspalvelut
Kilpailukeskuksesta löytyy infon lisäksi ensiapupiste, buffetti, sisä WC ja WC-vaunu. Buffetissa, sisällä hiihtomajassa, ei saa liikkua nastareissa.
Infotaululla on kilpailuohjeet, lähtöajat sekä tulokset. Tulokset on nähtävissä kilpailun jälkeen myös KanSu:n kotisivuilla, www.kansu.fi
Kilpailukeskuksessa ei ole peseytymismahdollisuutta. Jämin alueella on ns perhepuiston uimakuoppa käytössä, myös Jämijärven Mielahdessa on hiekkauimaranta. Molempiin on muutaman kilometrin ajomatka
TERVETULOA KANKAANPÄÄHÄN NAUTTIMAAN KESÄILLAN  RASTEISTA JA MÄNTYKANKAAN TUOKSUISTA.
KanSu.

ALUEELLISEN ORAVAPOLKUVIESTIN ERILLISOHJEET

1. Matkat ja rastimäärät
SARJAT MATKAT RASTIT
D/H30RR 2,1 /2,9km 5 kpl
H/D36TR 2,3-2,4 km 5-6 kpl
D 45 n 3,1 km 8-9 kpl
H 45 n 3,2 km 9 kpl

RR-sarjoja lukuun ottamatta hajonta on kaikilla muilla sarjoilla.
Rastimääritteet on painettu karttaan.

2. Info ja kilpailuaineisto
Kilpailunumerot, hakaneulat, emit-tarkistuslipukkeet jaetaan seuroittain infosta. Myös vuokratut emit-kortit saa infosta, johon ne palautetaan kisan jälkeen. Palauttamattomista korteista peritään 50 €.

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Numeroihin on merkitty joukkue- ja osuusnumero.

3. Mallirasti
Opaspaalun lähellä oleva mallirasti on samalla emit-kortin tarkistuspiste.

4. Emit-leimaus ja kortinnollaus
Kilpailussa käytetään emit-leimausta. Viestin lähtöön/vaihtoon on kuljettava emit-tarkistuksen kautta, jossa emit-kortin numero tarkastetaan ja emit-kortti nollataan. Samaa emit korttia voi käyttää vain yksi kilpailija. Emit-kortin tarkistusliuskaan on kirjoitettava joukkuenumero ja osuus. Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta RR 5 ja 100. Molempia leimasimia saavat käyttää kaikki kilpailijat.

Vaihtoon tulevan kilpailijan on leimattava myös vaihdossa.

Maaliin tuleva kilpailija leimaa maalissa heti maalilinjan jälkeen.

Emit-leimaukset tarkistetaan leimantarkistuksessa heti kilpailusuorituksen jälkeen.

5. Lähtö
Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksen välittömästä läheisyydestä. Lähtöön on mentävä emit-tarkistuspisteen kautta. Tarkistuspiste aukeaa klo 17.40.

Lähtöryhmät:
Klo 18.00  H30RR, H36TR, H45
Klo 18.10  D30RR, D36TR, D45


Yhteislähtö:
Yhteislähtö tapahtuu kuuluttajan ohjeiden mukaisesti. Yhteislähtö on viimeistään klo 20.00. Vaihto suljetaan 10 min ennen yhteislähtöä.

6. Vaihto
Lähtövuorossa oleva kilpailija siirtyy vaihtoalueelle emit-tarkistuspisteen kautta.

Viimeiseltä rastilta on viitoitus vaihtoon/maaliin. Vaihtoon tuleva kilpailija leimaa vaihdossa, antaa karttansa toimitsijalle, ottaa itse karttatelineestä joukkueensa numeron mukaisen kartan, antaa sen seuraavan osuuden viestinviejälle ja siirtyy tämän jälkeen leiman tarkistukseen.

Väärän kartan ottaneen joukkueen suoritus hylätään. Kilpailija, jonka kartan joku toinen on ottanut, saa uuden kartan vaihtoalueella olevalta toimitsijalta.

7. Maali
Loppusijoitus ratkeaa maalilinjan ylittämisen mukaisessa järjestyksessä. Tarvittaessa sijoituksen ratkaisee maalituomari.

8. Keskeyttäneet
Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalin toimitsijoille.

RR-radoilla kukin puuttuva rasti tai väärä rastileimaus aiheuttaa 10 min aikasakon, suoritusta ei hylätä.

9. Palkinnot
AOV-kilpailussa palkitaan jokaisen sarjan 3 parhaan joukkueen juoksijat mitalilla.

TERVETULOA KANKAANPÄÄHÄN NAUTTIMAAN KESÄILLAN  RASTEISTA JA MÄNTYKANKAAN TUOKSUISTA.
KanSu.