Mielipiteitä sprintin jälkeen

Pertti Lähdekorpi Rajamäen Rykmentistä löysi pyöräsuunnistuksen kolme vuotta sitten polvivamman kautta. H55-sarjassa myös hiihtosuunnistusta harrastava Pertti piti kisan ratkaisukohtana Jämin harjun vaatimaa fysiikkaa. Kisassa pystyi oikaisemaan kuten hiihtosuunnistuksessakin. Urat olivat paikallaan ja muutoinkin kartta hyvä. Suunnistustaidot Pertillä on peräisin tossusarjoista. Hiihtosuunnistustuksen jälkeen treeneihin tuli taukoa työmatkan merkeissä, joten nyt akut on sopivasti ladattuna pyöräsuunnistukseen. Pyöräsuunnistuksen tekee Pertin mielestä tossusuunnistukseen nähden erilaiseksi se, että pyörän selässä on pakko ottaa välillä lepotaukoja. Tavoite on sijoittua Jämillä kolmen joukkoon. Voitto toisi liikaa paineita naurahtaa Pertti.

Pertti Lähdekorpi

 
Pertti Lähdekorpi sijoittui sprintissä sarjassaan H55 kolmanneksi                           Kuva Tuomas Väinä

Urheudesta voisi antaa palkinnon Tampereen Pyrinnön D20-sarjassa suunnistavalle Salla Salomaalle. Astma vaikeutti hengitystä niin paljon, että ääntä ei tahtonut maalissa kuulla, mutta hän lupasi urheasti osallistua huomiseen kisaan. Toivottavasti silloin Sallakin saa baanalla turbon auki. Tsemppiä!

D18-sarjan Mira Kaskinen Ulvilan Urasta kertoi olleensa lenkillä. Lenkki oli valmistautumista sunnuntain SM-erikoispitkille. Paljon ei Miralla ole vielä pyöräsuunnistuksesta kokemusta ja päälaji on edelleen tossusuunnistus. Onnea Keuruulle Mira!

Jouko Huuhka toimi ensimmäisen kerran pyöräsuunnistuksen ratamestarina ja antaa itselleen turhan kriittisesti arvosanaksi 8½. Saadun palautteen perusteella Jouko olisi siirtänyt joitain rasteja pari käyräväliä jotta olisi tullut enemmän reitinvalintoihin vaihtoehtoja. Tuskin kukaan ratamestari voi olla työhönsä täysi tyytyväinen, mutta kilpailijoita saatu palaute osoittaa ratamestarin onnistuneen. Sanoo ratamestari sitten itse mitä tahtoo. Mika Tervala kehui ratoja maalissa. Se olkoon ratamestarin synninpäästö ainakin karsintaratojen osalta.

Kartan taittelu telineeseen aiheutti monelle pääsarjoissa harjun yli menevän pitkän välin reitinvalintojen supistumisen. Kilpailukeskuksen kautta kulkeva tiereitti jäi usealla taitoksen taakse, jolloin vaihtoehdoiksi jäin suoraan tai kierto oikealta. Maalissa kuului kommentteja, että tiereitti olisi ollut se nopein. Rastiväliajat kertokoon mikä oli paras vaihtoehto.   

Valvoja Tauno Saari Suunta Sepoista ajaisi itse kisaa, jos ei olisi valvojana. Hänen mielestään maasto on ihanteellinen pyöräsuunnistukseen. Lauantain keskimatkalla kilpailijoille tarjotaan Pekka Niemensivun suunnittelimilla radoilla alussa syheröä ja lopussa fyysisyyttä.

Ensiavussa selvittiin vähällä. Yhdelle oksat olivat tehneet haavan käteen ja polvia varten tarvittiin kylmäpusessa parissa tapauksessa.

Nautinnollisia ajokelejä kaikille!

Reijo Mäkilä 22.5.2009