Kilpailuohjeet

Oravacup 4. osakilpailu Kankaanpäässä (Jämillä) 18.6.2014

KILPAILUOHJE

1. Kilpailusäännöt
Kilpailussa sovelletaan SSL:n lajisääntöjä, oravacupin sääntöjä 2014 ja näitä järjestäjän ohjeita.

2. Kartta
Kilpailussa käytetään tulostekarttaa, joka on päivitetty 6/2014. RR-, TR-ratojen kartat ovat kokoa A5 ja muilla sarjoilla A4. Kartan mittakaava on kaikilla sarjoilla 1:10 000. Käyräväli on 2,5 m ja kartta on muovisuojuksessa.


3. Maasto
Kilpailumaasto on lapsille sopivaa helppokulkuista kangasmaastoa, missä näkyvyys on hyvää. Alueella on runsaasti polkuja ja maastoajoneuvouria. Maastossa on kohtuullisesti korkeuseroja , mutta hyvä pohja tekee etenemisestä nopeaa. Kaikissa sarjoissa radat ylittävät harvakseltaan liikennöidyn tien, joten kilpailijoita pyydetään olemaan tarkkaavaisia, vaikka järjestäjä varoittaakin liikennemerkein autoilijoita.


4. Lähtöpaikka ja lähtö

Lähtöön on matkaa 700 metriä. Lähtöön opastava keltainen viitoitus alkaa kilpailukeskuksesta opaspaalun luota. Ensimmäiset lähdöt ovat klo 18.00.
Lähtöpaikalla on saatavissa emit-tarkistuslipukkeita.
Lähtökarsinaan kilpailija kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöhetkeä, tällöin myös kartta on nähtävillä ja tarvittaessa annetaan ohjausta.
3 minuuttia ennen lähtöä tapahtuu Emit-kortin nollaus ja tarkastus
2 minuuttia ennen lähtöä opastaja antaa kartan RR-sarjalaisille ja näyttää kartasta lähdön sijainnin, mallirastin, suunnastaa kartan sekä näyttää viitoituksen alun. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. TR- sarjoissa on näkyvissä kartta, jossa rata. Muilla sarjoilla on näkyvissä mallikartta, jossa K-piste.
1 minuutti ennen lähtöä siirrytään lähtöviivalle, RR-sarjalaisilla on näin vielä minuutti aikaa tutkia rauhassa karttaa ennen lähtöä. Muidenkin sarjojen kilpailijat saavat karttansa ja voivat näin tutustua rataansa. Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtiessäsi olet lähtökolmiossa.


5. Leimaustapa ja rastit
Leimaustapana on EMIT. Mikäli ilmoittautumistiedoista puuttuu emit-kortin numero, on kilpailunjärjestäjä varannut kilpailijalle vuokrakortin.
Rastit on merkitty valko-oranssein rastilipuin sekä leimasimin. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireittisarjoissa on rastilla RR-tunnukset eli esim. ykkösrastilla lukee leimauslaudassa ja rastilipussa RR1. Muiden sarjojen rasteilla (ml TR) ovat normaalit kooditunnukset. 


6. Mallirasti ja viitoitukset
RR-mallirasti on lähtökarsinassa ja muiden sarjojen mallirasti löytyy kilpailukeskuksesta.
RR- ja TR-ratojen reitti on merkitty maastossa yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Huomaa, että maastossa kulkee kaksi eri nauhaa, jotka molemmat on piirretty karttaan. Oman sarjan RR-viitoitus on merkitty yhtenäisellä viivalla, muiden RR-sarjojen viitoitus katkoviivalla. Radat yhtyvät RR1-rastin jälkeen, paikalla on opastaja. H/D8 ja H/D9 ja näiden saattajasarjalla (RR1) on lyhyempi viitoitus. TR-sarjojen kartoissa molemmat RR-viitoitukset on merkitty yhtenäisellä viivalla.

7. Rastimääritteet
Rastimääritteet on painettu karttaan. Irtorastimääritteitä ei ole saatavissa. Rastireitti radoilla ei ole rastimääritteitä.


8. Ratapituudet
Sarjat ja matkat:

H/D8RR ,RR12,6 km, 5 rastia
H/D9RR ,RR12,6 km, 5 rastia
H/D10RR, RR23,1 km, 5 rastia
H/D11TR ,TR1,8 km, 5 rastia
H/D12, R12,7 km, 7 rastia
H/D13, R23,0 km, 9 rastia
D143,3 km, 9 rastia
H14/D16, R33,8 km, 9 rastia
H 164,2 km, 9 rastia

9. Viimeinen rasti ja maalii
Käytössä on yksi viimeinen rasti, rastireittisarjoilla tunnus (RR5) ja muilla sarjoilla koodi 100. Leimaus mahdollista kummalla rastilla vaan. TR- ja suorilla radoilla noudatetaan RR-viitoitusta viimeiseltä rastilta maaliin.
Kilpailussa on käytössä maalileimaus eli muista leimata myös maaliviivalla! Maalissa on myös emit-kortin purku ja juomatarjoilu.
Kaikkien kilpailijoiden, myös keskeyttäneiden, pitää tulla maalin kautta.


10. Kuntosuunnistus
Autokuskeille ja muille kilpailun ulkopuolisille on tarjolla kuntosuunnistus H16 radalla. Kuntosuunnistukseen ilmoittautuminen infossa, josta saa kartan ostettua 4 € hintaan. Jos haluaa ajan, niin oma emit mukaan (vuokra 3 €). Lähtö aikaisintaan 18.32.


11. Palkinnot ja karttojen luovutus
Kaikki palkitaan maalissa pikkupalkinnolla. Kartat saa pitää maaliintulon jälkeen, mutta on muistettava suunnistuksen eettiset säännöt eli karttaa ei saa näyttää vielä maastoon lähtemättömille suunnistajille.


12. Info-piste
Kilpailukeskuksen info-piste hoitaa ilmoittautumisten epäselvyydet, jälki-ilmoittautumismaksut, parisuunnistuksen ilmoittautumiset ja Emit-korttiasiat.
Emit-kortin vuokravarauksen tehneet saavat kortin infosta. Epäkuntoisen Emit-kortin tilalle on infosta vuokrattavissa rajoitetusti uusia. Vuokra on 3 € / kortti. Kadotetusta kortista peritään 70 €.
Huom! Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon.


13. Kilpailukeskuspalvelut
Kilpailukeskuksesta löytyy infon lisäksi ensiapupiste ja buffetti. WC-tiloina käytetään Jämi Areenan ja Lomahotellin sisävessoja.
Infotaululla on kilpailuohjeet, lähtöajat sekä tulokset. Tulokset on nähtävissä kilpailun jälkeen myös KanSu:n kotisivuilla, www.kansu.fi
Peseytymiseen on mahdollisuus Hiihtoputken suihkussa, joka on auki 21.00 asti.


14. Toimihenkilöt
Kilpailunjohtaja Pertti Manninen 040-5904362
Ratamestari Jouko Huuhka
Ratavalvoja Raimo Hannukainen
Tulospalvelu Jussi Hannukainen
Lähtö Erkki Katajisto
Maali Esa Juura
Buffetti Marjatta Vaara
Tulostaulu Ilpo Satama
Kuulutus Jari Vaara
Opastus, liikenne Teuvo Kivistö
Info Tauno Asukas 050-3068486
Ensiapu Kirsti Mikkola


TERVETULOA KANKAANPÄÄHÄN NAUTTIMAAN KESÄILLAN RASTEISTA JÄMIN UPEISIIN HARJUMAISEMIIN.


Kankaanpään Suunnistajat