Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet pdf-tiedostona.

1. Kilpailusäännöt
Kilpailussa sovelletaan SSL:n lajisääntöjä, oravacupin sääntöjä 2018 ja näitä järjestäjän ohjeita.

2. Kartta
Kilpailussa käytetään tulostekarttaa, joka on päivitetty 6/2018. Kartat ovat kokoa A4. Kartan mittakaava on kaikilla sarjoilla 1:7500. Käyräväli on 2,5 m ja kartta on muovisuojuksessa.

3. Maasto
Kilpailumaasto on lapsille sopivaa helppokulkuista maastoa. Alueella on runsaasti polkuja. Maastossa on kiellettyjä maastonosia, muun muassa taimikoita ja viljeltyjä peltoja. Kielletyt alueet on merkitty karttaan. Kaikissa sarjoissa radat ylittävät harvakseltaan liikennöidyn tien, joten kilpailijoita pyydetään olemaan tarkkaavaisia, vaikka järjestäjä varoittaakin liikennemerkein autoilijoita. Pidemmillä radoilla on pienipiirteistä avokalliomaastoa ja osin peitteisempiä alueita.

4. Lähtöpaikka ja lähtö
Lähtöön on matkaa 500 metriä. Lähtöön opastava keltainen viitoitus alkaa kilpailukeskuksesta opaspaalun luota. Ensimmäiset lähdöt ovat klo 18.00.

Lähtöpaikalla on saatavissa Emit-tarkistuslipukkeita.

Lähtökarsinaan kilpailija kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöhetkeä. Tällöin myös kartta on nähtävillä ja tarvittaessa annetaan ohjausta.

3 minuuttia ennen lähtöä tapahtuu Emit-kortin nollaus ja tarkastus

2 minuuttia ennen lähtöä opastaja antaa kartan RR-sarjalaisille ja näyttää kartasta lähdön sijainnin, mallirastin, suunnastaa kartan sekä näyttää viitoituksen alun. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. TR-sarjoissa on näkyvissä kartta, jossa rata. Muilla sarjoilla on näkyvissä mallikartta, jossa K-piste.

1 minuutti ennen lähtöä siirrytään lähtöviivalle. RR-sarjalaisilla on näin vielä minuutti aikaa tutkia rauhassa karttaa ennen lähtöä. Muidenkin sarjojen kilpailijat saavat karttansa ja voivat näin tutustua rataansa. Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtiessäsi olet lähtökolmiossa.

5. Leimaustapa ja rastit
Leimaustapana on Emit. Mikäli ilmoittautumistiedoista puuttuu Emit-kortin numero, on kilpailun järjestäjä varannut kilpailijalle vuokrakortin. Rastit pitää kiertää numerojärjestyksessä. Rastireittisarjoissa on rastilla RR-tunnukset eli esim. ykkösrastilla lukee leimauslaudassa ja rastilipussa RR1. Muiden sarjojen rasteilla (mukaan lukien TR) on normaalit kooditunnukset.


6. Mallirasti ja viitoitukset
RR-mallirasti on lähtökarsinassa ja muiden sarjojen mallirasti löytyy kilpailukeskuksesta.
RR- ja TR-ratojen reitti on merkitty maastossa yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Huomaa, että maastossa kulkee kaksi eri nauhaa, jotka molemmat on piirretty karttaan. Oman sarjan RR-viitoitus on merkitty yhtenäisellä viivalla, muiden RR-sarjojen viitoitus katkoviivalla. Radat yhtyvät RR1-rastin jälkeen. Paikalla on opastaja. H/D8 ja H/D9 ja näiden saattajasarjalla (RR1) on lyhyempi viitoitus. TR-sarjojen kartoissa molemmat RR-viitoitukset on merkitty yhtenäisellä viivalla.

7. Rastimääritteet
Rastimääritteet on painettu karttaan. Irtorastimääritteitä ei ole saatavissa. Rastireitti radoilla ei ole rastimääritteitä.

8. Ratapituudet
Sarjat ja matkat:
H/D8RR, RR1 1,6 km, 5 rastia
H/D9RR, RR1 1,6 km, 5 rastia
H/D10RR, RR2 2,5 km, 5 rastia
H/D11TR, TR 1,7 km, 5 rastia
H/D12, R1 1,7 km, 5 rastia
D13 2,0 km, 6 rastia
H13/D14, R2 2,6 km, 9 rastia
H14/D16, R3 3,1 km, 9 rastia
H16, KU A 3,8 km, 13 rastia

9. Viimeinen rasti ja maali
Käytössä on yksi viimeinen rasti, rastireittisarjoilla tunnus (RR5) ja muilla sarjoilla koodi 100. Leimaus mahdollista kummalla rastilla vaan. TR- ja suorilla radoilla noudatetaan RR-viitoitusta viimeiseltä rastilta maaliin.

Kilpailussa on käytössä maalileimaus, eli muista leimata myös maaliviivalla! Maalissa on myös Emit-kortin purku ja juomatarjoilu.

Kaikkien kilpailijoiden, myös keskeyttäneiden, pitää tulla maalin kautta.

10. Kuntosuunnistus
Autokuskeille ja muille kilpailun ulkopuolisille on tarjolla kuntosuunnistus H16-radalla. Kuntosuunnistukseen ilmoittautuminen infossa, josta saa kartan ostettua 5 € hintaan. Jos haluaa ajan, niin oma Emit mukaan (vuokra 3 €). Lähtö aikaisintaan klo 18.45.

11. Palkinnot ja karttojen luovutus
Kaikki palkitaan maalissa pikkupalkinnolla. Kartat saa pitää maaliintulon jälkeen, mutta on muistettava suunnistuksen eettiset säännöt, eli karttaa ei saa näyttää vielä maastoon lähtemättömille suunnistajille.

12. Info-piste
Kilpailukeskuksen info-piste hoitaa ilmoittautumisten epäselvyydet, jälki-ilmoittautumismaksut, parisuunnistuksen ilmoittautumiset ja Emit-korttiasiat.

Emit-kortin vuokravarauksen tehneet saavat kortin infosta. Epäkuntoisen Emit-kortin tilalle on infosta vuokrattavissa rajoitetusti uusia. Vuokra on 3 € / kortti. Kadotetusta kortista peritään 70 €.

Huom! Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon.

13. Kilpailukeskuspalvelut
Kilpailukeskuksesta löytyy info ja puffetti. WC-tiloina liikuntakeskuksen sisätilojen vessoja. Sisätiloihin ei nastareilla.

Infotaululla on kilpailuohjeet, lähtöajat sekä tulokset. Tulokset ovat nähtävissä kilpailun jälkeen myös KanSu:n kotisivuilla, www.kansu.fi

Peseytymiseen on mahdollisuus liikuntakeskuksen palloiluhallin pukutiloissa.

14. Toimihenkilöt
Kilpailunjohtaja Jouni Kivimäki 040 544 6228
Ratamestari Pentti Hämäläinen
Ratavalvoja Tuomas Väinä (Kyrös-Rasti)
Tulospalvelu Jussi Hannukainen
Lähtö Erkki Katajisto
Maali Pertti Manninen
Puffetti Maarit Juura
Kuulutus Markku Joensuu
Opastus, liikenne Teuvo Kivistö
Info Lauri Ahopelto

TERVETULOA KANKAANPÄÄHÄN NAUTTIMAAN KESÄILLASTA!

KANSU