Jämi Mini-Rogaining 2019

JÄMI MINI-ROGAINING järjestetään la 28.9.2019

Rogaining logo2019 500

TAPAHTUMAOHJE

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen voi tehdä sivupalkissa olevasta linkistä.
Ilmoittautumiset ti 24.9. klo 23.59 mennessä karttojen painatuksen takia. Jälki-ilmoittautumiset paikan päällä Jämi Areenalla 10 € lisämaksulla. Ilmoittautuessa tarvitaan partion nimi, jäsenet, sarja ja Emit-kortin numero. Jos partiolla ei ole omaa Emittiä niin sen saa lainaksi hintaan 3 €.

Sarjat
– kolmen (3) tunnin partio, kartta 2 x A3, 1:20 000, 45 rastia
– viiden (5) tunnin partio, kartta 2 x A3, 1:20 000, 45 rastia
– lähimaastossa kulkeva perhesarja kolme (3) tuntia, kartta A3, 1:12 500, 13 rastia

Turvallisuus
Partion (2-5 henkilöä) tulee kulkea jalkaisin yhdessä koko ajan. Partiolla tulee olla kännykkä mukana ja sen numero on kerrottava järjestäjälle karttojen jaon yhteydessä. INFO / kartanjakopöydällä on lomake, johon kirjoitat yhden partion jäsenen nimen sekä puhelinnumeron. Huomioi, että ilma voi olla kolea. Maasto on laaja, joten maastoon eksyneen, loukkaantuneen tms. vaeltajan etsiminen on vaikeaa. Kaikkien partioiden on ilmoittauduttava suorituksen jälkeen maalissa. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Mini Rogaining Infon puhelinnumero
043-2175 569

Tapahtumakeskus
Tapahtumakeskuksena toimii Jämi areena osoitteessa Jämintie 655, Jämijärvi. Jämi Areenan sijainti ETRS-TM35FIN -koordinaatistossa N 6856872 E 274162.

Maasto
Maastosta kaksi kolmasosaa on Jämin ympäristön nopeakulkuista kangasmaastoa. Kaikki rastit kiertävät joutuvat poikkeamaan myös kankaalta soiden ja kallioiden värittämään metsämaastoon.

Muistetaan se, että sen minkä vien maastoon tuon myös pois – ei roskata hienoa Hämeenkangasta!

Aikataulu
9.00 -10.45 ilmoittautuminen ja karttojen jako Jämi Areenalla
9.00-10.45 reitin suunnittelu
10.45 kokoontuminen lähtöön ja Emit-korttien nollaus lähtöportilla
11.00 yhteislähtö (myöhästyneenä voi lähteä ja ilmoittautua vielä klo 12.00 saakka)
12.00 lähtö suljetaan
palkintojen arvonta kaikkien partioiden kesken
14.00 maali 3 tunnin sarjalle ja perhesarjalle
16.00 maali 5 tunnin sarjalle
16.30 maali suljetaan

Maksut
Paikan päällä käteisellä- 3h 30€ ja 5h 40€ per partio! Smartum ja Tyky-liikuntasetelit ja ePassi käyvät maksuksi. E-passin suoritus tulee tehdä viikko ennen tapahtumaa. Sen käyttö on meille uutta, joten sen maksu tulee todistaa tehdyksi paikan päällä.

Pistelasku
Tulokseen lasketaan yhteen käytyjen rastien pistemäärä sekä mahdollisesta ajan ylityksestä tulevat vähennettävät pisteet. Rasti 31 = 31 pistettä, 32 = 32 p. jne. Aikaa 3 tai 5 tuntia, yliajasta
vähennetään 10 pistettä/alkava minuutti. Yli puoli tuntia myöhästyvät partiot hylätään. Kaikki rastit
kiertäen matkaa tulee n. 50 km.
Rastileimaus tapahtuu Emit-kortilla. Mallirasti ja nollaleimasin kortin kunnon testaamiseksi ovat tapahtumakeskuksessa. Emit-tarkistuskortit eivät ole käytössä. NOLLAA emittisi lähdössä!

Kartta
Suunnistuskartta 1:20 000, tapahtuma-alue on 3 ja 5 h sarjoissa A3. Perhesarjassa tapahtuma-alue on yhdellä 1:12 500 A3 kartalla. Käyräväli kartoissa on 2,5 m. Karttoja varten on tarjolla karttapusseja.

Kartta koostuu useista eri aikaan tehdyistä kartoituksista. Kartta on Mini-Rogaining tapahtumaan
hyvin käyttökelpoinen ja päivitetty syyskuussa 2019 ja kaikki rastipisteet ympäristöineen on
tarkistettu. Kartan luoteiskulmassa kaksi rastia on peruskartan pohjalta tehdyn uuden epätarkemman kartoituksen alueella. On myös huomioita, että Jämin alueen runsaan käytön vuoksi maastoon syntyy jatkuvasti uusia ajouria ja polkuja.

Huom! Kangasmaastossa vaaleanvihreä väri tarkoittaa vain vähän etenemistä hidastavaa avointa isopuista mäntymetsää tiheämpää nuorta metsää.

Kielletyt alueet
Piha-alueet, lentokenttä, jotkin luontokohteet ja viljelykset ovat kiellettyjä alueita. Kielletyt alueet on merkitty karttaan. Kielletylle alueelle meno aiheuttaa partion hylkäämisen.

Tulokset
Jämillä tapahtumakeskuksessa lauantaina ja KanSun sivuilla sunnuntaina.

Varusteet
Vaatetus sään mukaan, kännykkä, lenkille juomaa + energiaa, 1 emit-kortti/partio, kynä reitin
piirtämiseen, lämmintä vaatetta kisan jälkeen.

Peseytyminen
Peseytyminen tapahtumakeskuksena toimivalla Jämi Areenalla ja hiihtoputkella sisätiloissa. Areenalla oleva suihku kuuluu ilmoittautumishintaan. Hiihtoputken sauna ja suihku 4 €/hlö.

Juomapisteet maastossa
Maastossa on joillakin rasteilla kaivo, mistä saa vettä sekä joillakin rasteilla erillinen vesikanesteri. Näistä saat vettä omiin juoma-astioihin. Huomioikaa, että maastossa ei ole mukeja.

Muuta
Parkkipaikka sijaitsee tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Tapahtumakeskuksessa on WC ja tarjolla mehua. Pukeutua voi ja myös varusteita saa jättää kisan ajaksi tapahtumakeskukseen. Tapahtumakeskuksessa on sisätiloja ratojen suunnitteluun.

Majoitusta yms. näet www.jami.fi tai www.jamikeskus.fi tai www.reimacountry.fi
Laita päivä kalenteriin ja tule nauttimaan Jämin syksyisestä luonnosta!