Vuosi 2012

Tapaamme tuolloin Kuninkaanlähteellä. Kilpailukeskuksena toimii 12 km Jämiltä sijaitseva Kuninkaanlähteen SF-caravaanialue. Paikalla myös urheilu- ja vapaa-ajan erikoisliike NeonSport.

Mini R aluekartta 2012

KUTSU Mini-Rogaining suunnistusvaellukseen Kuninkaanlähteellä su 21.10.2012

Mini-Rogaining vaellussuunnistus sopii kaikille.

Sunnuntaina 21.10. voit kokea Kuninkaanlähteellä vapauden riemua. Vapauden valita kolmen tai viiden tunnin sarjoista, vapauden valita reittisi hienossa kangasmaastossa, vapauden valita rastit, joilla haluat käydä. Voit vapaasti valita vauhdin ja tavoitteet. Kaikki on sinusta ja partion jäsenistä kiinni.

Joillekin partioille haasteena ja nautintona on suunnistaa kaikille rasteille. Toisille riittää rauhallisempi vaellus ja eväiden nauttiminen laavuilla. Yhteistä kaikille on osallistuminen upeaan
vaellussuunnistukseen hienossa Hämeenkankaan maastossa ja maisemissa. Tule kokemaan vapauden tunne!

Mini-Rogaining sopii niin kisailijalle kuin kuntosuunnistajalle ja luonnossa liikkujalle eli meille kaikille!
Voit koota partiosi perheenä. Maastossa on useita laavuja, joissa on hyvä pitää kahvitaukoja ja paistaa vaikka makkarat. Mini-Rogaining tapahtuma sopii siis erinomaisesti perheen isälle ja äidille ja perheen pienimmille. Voit koota partiosi huippuliikkujista ja teillekin riittää haastetta. Kartassa on kokoa ja näköä!

Mini-Rogaining on vaellussuunnistusta, jossa haetaan 2-5 hengen partioissa mahdollisimman monta
maastossa olevaa rastia kolmen tai viiden tunnin sarjoissa eli aikana. Muista, että yksin emme päästä ketään matkaan turvallisuussyistä.

Muista, että Mini-Rogaining päivänä ollaan jo lokakuun loppupuolella. Lämpötila voi olla nollan tuntumassa tai leppeät lounaistuulet tuovat kymmenen asteen lämmön. Vettäkin voi sataa, mutta me järjestäjät olemme tilanneet päivään perinteisen auringonpaisteen. Pohdi tavoitteesi ja varustaudu matkaan sen mukaisesti.

Sivupalkista pääset katsomaan tunnelmia viime vuoden vaellussuunnistuksesta.

Kankaanpään Suunnistajat toivottaa sinut ja partiosi lämpimästi tervetulleiksi Kuninkaanlähteelle!


Tapahtumakeskus
Tapahtumakeskuksena toimii Kuninkaanlähteen Caravan alue.
Pysäköinti sijaitsee alueeen välittömässä läheisyydessä.

Ilmoittautuminen ja karttojen jako alkaa klo 8.00.
Yhteislähtö klo 10.00.
Ilmoittautumiset ma 15.10. klo 21.00 mennessä osoitteeseen jorma.mahonen(at)suomi24.fi karttojen painatuksen takia. Jälki-ilmoittautumiset 10 € lisämaksulla. Ilmoita partion nimi, jäsenet, sarja ja Emit-kortin numero.

Maksut
Karttamaksu kolmen tunnin sarjassa 25 € /partio ja viiden tunnin sarjassa 35 € /partio. Maksu suoritetaan paikan päällä. Seuran edustaja voi sovittaessa maksaa myös tilisiirrolla. Jokaisella partiolla on tulospalvelua varten yksi Emit-kilpailukortti. Jos partiolla ei ole omaa Emittiä niin sen saa lainaksi. Smartum ja Tyky liikuntasetelit käyvät maksuksi.

Palkinnot
Hyvä mieli ja arvontapalkintoja.

Kilpailuohje 2012

Turvallisuus
Partion (2-5 henkilöä) tulee kulkea yhdessä koko ajan. Partiolla tulee olla kännykkä mukana ja sen numero on kerrottava järjestäjälle karttojen jaon yhteydessä.
Lokakuun lopussa ilma voi olla kolea. Kilpailumaasto on laaja, joten maastoon eksyneen,
loukkaantuneen tms. vaeltajan etsiminen on vaikeaa. Kaikkien partioiden on ilmoittauduttava kilpailun jälkeen maalissa. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Mini Rogaining Infon puhelinumerot
040-315 7038 ja varalla 044-425 4344

Kilpailumaasto
Kilpailumaastosta lähes kaksi kolmasosaa on Kuninkaanlähteen ympäristön nopeakulkuista kangasmaastoa. Loput alueesta on kankaanpääläistä soiden ja kallioiden värittämää metsämaastoa, missä kulkukelpoisuus vaihtelee. KIlpailualueen koko on 3500 ha (35 km2), joten suunnistusaluetta on riittävästi.

Aikataulu
8.00 ilmoittautuminen ja karttojen jako alkaa
8.00-9.45 reitin suunnittelu
9.45 kokoontuminen lähtöön ja Emit-korttien nollaus lähtöportilla
10.00 yhteislähtö
13.00 maali 3 tunnin sarjalle
15.00 maali 5 tunnin sarjalle
15.30 maali suljetaan

Pistelasku
45 rastia, koodit 31 – 90. Rasti 31 = 31 pistettä, 32 = 32 p. jne. Aikaa 3 tai 5 tuntia, yliajasta
vähennetään 10 pistettä/alkava minuutti. Yli puoli tuntia myöhästyvät partiot hylätään. Kaikki rastit
kiertäen matkaa tulee n. 50 km.
Rastileimaus tapahtuu Emit-kortilla. Mallirasti ja nollaleimasin kortin kunnon testaamiseksi on kilpailukeskuksessa. Emit-tarkistuskortit eivät ole käytössä.

Kartta
Suunnistuskartta 1:20 000, käyräväli 2,5 m, kartan koko A3. Kilpailumaaston muodosta johtuen karttoja on 2 kpl (siis 2 x A3). Karttoja varten on tarjolla A3 karttapusseja.

Kartta koostuu useista eri aikaan tehdyistä kartoituksista. Osa alueesta on peruskarttapohjaista karttaa. Kartta on Mini-Rogaining tapahtumaan
hyvin käyttökelpoinen. Kartta on päivitetty v. 2011-12 ja kaikki rastipisteet ympäristöineen on tarkistettu . Alueen runsaan käytön vuoksi maastoon syntyy jatkuvasti uusia ajouria ja polkuja.
Huom ! Kangasmaastossa vihreä väri ei tarkoita vaikeakulkuista metsää, vaan kuvaa normaalia tiheämpää metsää.Kielletyt alueet
Piha-alueet ja viljelykset ovat kiellettyjä alueita. Kielletyt alueet on merkitty karttaan. Kielletylle alueelle meno aiheuttaa partion hylkäämisen.

Tulokset
Kuninkaanlähteellä sunnuntaina ja KanSun sivuilla maanantaina.

Varusteet
Vaatetus sään mukaan, kännykkä, lenkille juomaa + energiaa, 1 emit-kortti/partio, kynä reitin
piirtämiseen, lämmintä vaatetta kisan jälkeen.

Peseytyminen
Peseytyminen kilpailukeskuksena toimivan karavaanarialueen maauimalan suihkuissa ja saunoissa sisätiloissa. Uintimahdollisuutta ei Kuninkaanlähteellä enää lokakuussa ole. Suunnistus-/vaelluskenkiä ei saa viedä pesupaikalle.

Juomapisteet maastossa
Maastossa on kahdella rastipisteellä kaivo, mistä saa vettä sekä kolmella laavulla vesipiste. Näistä saat vettä omiin juoma-astioihin.Muuta
Parkkipaikka sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kilpailukeskuksessa on WC. Kilpailukeskuksessa tarjolla mehua. Tapahtuman jälkeen keittolautanen 5 € sekä kahvi ja munkki 2 € hintaan. Pukeutua voi ja myös varusteita saa jättää kisan ajaksi kilpailukeskukseen. Kilpailukeskuksessa on sisätiloja ratojen suunnitteluun.

Lisätietoja Rogainingista löydät tästä.