Kilpailuohjeet

SUOMEN PARTIOLAISTEN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2014 – KILPAILUOHJE


Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, Kankaanpään Korpiveikot ry
17.8.2014, Kankaanpää

1. YLEISTÄ

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten kilpailusääntöjä sekä suunnistuksen lajisääntöjä.

2. PÄÄTOIMIHENKILÖT 

Kilpailun johtaja Elina Kangas      p. 050 5119 620   elina.kangas@dextra.fi

Ratamestari Raimo Hannukainen p. 044 5787 693   raimo.hannukainen@dnainternet.net

Tiedottaja Annina Ruokoski p. 044 5948 282       annina.ruokoski@gmail.com

 Ratavalvoja    Raimo Maljanen

Kilpailun valvoja  Susanna Jussila                           p. 050 511 9669

Kilpailijoiden edustaja  Jukka Kangasniemi                    p. 044 342 2324

Kilpailun tuomarineuvoston muodostavat kilpailun valvoja (pj), kilpailun johtaja ja kilpailijoiden edustaja.

3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU

La 16.8.

Klo 18.00           Sisään kirjautuminen majoitukseen alkaa

22.00                  Sisään kirjautuminen majoitukseen päättyy

23.00                  Hiljaisuus majoitustiloissa alkaa

Su 17.8.

Klo 06.30           Hiljaisuus majoitustiloissa päättyy

07.00-09.00      Aamupala majoittujille

09.00                  Kilpailutoimisto aukeaa

09.30                  Kisakahvio aukeaa

10.15                  Avajaiset

n. 10.45-10.59 Jälki-ilmoittautuneiden lähdöt

11.00                  Kilpailu alkaa (ennakkoilmoittautuneet)

14.00                  Maali sulkeutuu

15.00                  Kahvio sulkeutuu

4. KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskuksena toimii Kankaanpään Liikuntakeskus. Majoitus sijaitsee Liikuntakeskuksen välittömässä läheisyydessä Kangasmetsän koululla. Ajo-ohjeet ja kilpailukeskuskartta ovat nähtävissä Kankaanpään Suunnistajat ry:n kotisivuilla (www.kansu.fi).

Sunnuntaina kilpailijoiden peseytymis- ja WC-tilat sijaitsevat Liikuntakeskuksen ns. vanhassa osassa (urheilukenttää vastapäätä).

Kilpailun avajaiset pidetään Liikuntakeskuksen uimahallin piha-alueella klo 10.15. Asu vapaa.

Kisaravintolasta on ostettavissa sunnuntaina kahvia ja virvokkeita klo 9.30 – 15.00 sekä makkaraa ja lettuja klo 10.00 – 15.00.

5. PYSÄKÖINTI

Kilpailijoiden autojen pysäköintiin (ml. matkailuautot ja seurabussit) ovat käytettävissä Liikuntakeskuksen pysäköintipaikat, ei erillistä paikoitusmaksua. Kangasmetsän koulun pysäköintipaikat ovat ensisijaisesti lauantaina saapuvien kilpailijoiden käytössä. Kaikilta pysäköintialueilta on matkaa kilpailukeskukseen alle 300 m.

Pysäköintialueiden sijainnit ilmenevät kilpailuohjeen liitteenä olevasta kilpailukeskuskartasta. Liikenteenohjaus pysäköintipaikoille alkaa Jämintieltä liikuntakeskuksen liittymästä.

6. KIELLETYT ALUEET

Kilpailukeskuksen kielletyt alueet on merkitty kilpailukeskuskarttaan. Kilpailijat saavat liikkua kielletyllä alueella ainoastaan kilpailusuorituksen aikana. Huoltajien liikkuminen kielletyllä alueella on kielletty.

7. ENSIAPU

Ensiapupiste päivystää infopisteen yhteydessä sunnuntaina klo 9.00 – 15.00. Ensiapuvastaava Pauliina Alanko, p. 040 527 8090.

8. KILPAILUMATERIAALIT

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Numerot ovat saatavissa lähdössä. Kilpailijat varaavat itse numeroiden kiinnitykseen tarvittavat hakaneulat. Emit-tarkistuslipukkeet ovat saatavissa lähdössä.

Kilpailijat saavat vuokrattavat emit-kortit kuittausta vastaan kilpailutoimistosta.

9. KILPAILUMAASTO

Kilpailumaaston eteläosa on rikkonaista, runsaasti polkuja sisältävää, maastopohjaltaan pääosin helppokulkuista lähimetsää, jossa korkeuserot ovat vähäiset. Kilpailualueen pohjoisosa on suunnistuksellisesti haasteellisempaa maastoa, joka on osin hidaskulkuista suoperäistä maastoa ja osin pienipiirteistä kalliomaastoa.

10. VAROMÄÄRÄYKSET

Kilpailumaaston läpi kulkee maatilatie, jolla on vähäistä liikennettä. Tien ylityskohtiin ei ole järjestäjien toimesta järjestetty liikenteen valvontaa. Kilpailijoiden tulee itse noudattaa tarvittavaa varovaisuutta.

11. KILPAILUKARTTA

Kilpailukartta on tulostekartta 7/2014, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, kartan koko on rastireitti- (RR) ja tukireitti- (TR) sarjoissa A5, muissa sarjoissa A4. Kartat ovat muovisuojuksessa. Mallikartta on nähtävillä lähdössä.

12. SARJAT JA MATKAT

Sarja                   Matka                Rasteja              Sarja                   Matka                Rasteja

D10RR                2,5 km                6                           H10RR                2,5 km                6

D12TR                1,8 km                6                           H12TR                1,8 km                6

D14                     3,3 km                10                        H14                     3,8 km                12

D16                     3,8 km                12                        H16                     4,3 km                11

D18                     4,3 km                11                        H18                     5,0 km                13

D20                     4,5 km                11                        H20                     5,8 km                15

D21                     5,5 km                14                        H21                     6,8 km                18

D35                     4,5 km                11                        H35                     5,8 km                15

D40                     4,2 km                9                           H40                     5,5 km                14

D45                     4,2 km                9                           H45                     5,0 km                13


13. RASTIMÄÄRITTEET

Kuvalliset rastimääritteet on tulostettu kilpailukarttoihin (pl. RR-sarjat). Rastimääritteet ovat saatavilla irrallisina lähtöpaikalla. Lähdössä ei ole kiinnitystarvikkeita rastimääritteille.

14. EMIT-LEIMAUS

Kilpailussa käytetään sähköistä emit-leimausjärjestelmää. Niille, jotka eivät ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaneet omaavansa emit-korttia, on varattu lainakortti. Laina-emitkortit ovat kuitattavissa henkilökohtaisesti kilpailutoimistosta sen aukioloaikoina.

Kilpailija on itse vastuussa siitä, että hänellä on toimintakuntoinen, lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen Emit-kortti. Kortin toimivuuden voi testata kilpailukeskuksessa olevalla mallirastilla. Vilkkuva merkkivalo leimattaessa osoittaa kortin olevan kunnossa.

Lainakorttia käyttävillä on lähtöluettelossa Emit -numeron jälkeen ”L” -kirjain. Virheellinen numero on muutettava kilpailutoimistossa.

Emit-tarkistusliuskat ovat saatavissa lähdössä. Kilpailijat kirjoittavat tarkastusliuskan valkoiselle puolelle kilpailunumeronsa ja sarjansa. Rasteilla käynti kontrolloidaan asettamalla Emit -kortti rasteilla olevaan leimasimeen. Väärillä rasteilla leimaaminen ei haittaa, jos kaikki oikeat rastit on leimattu oikeassa järjestyksessä.  Jos emit-kilpailukortti ei ole ennestään kilpailijalle tuttu, kilpailutoimisto opastaa sen käytössä.

Maaliintulon jälkeen Emit-kortit puretaan purkupisteessä. Vuokratut Emit -kortit on palautettava maaliintulon ja leimantarkistuksen jälkeen kilpailutoimistoon, viimeistään klo 15.00 mennessä. Palauttamattomasta kortista peritään 70 e.

15. LÄHDÖT

Lähtöön on matkaa n. 900 m, reitti on opastettu muovinauhoin, jonka väri ilmenee opaspaalulta. Kaikki sarjat käyttävät samaa lähtöpaikkaa.  

Lähdön toiminta:

  • Kilpailija kutsutaan ”lähtökarsinaan” 5 minuuttia ennen lähtöhetkeä.
  • Lähdössä on käytössä lähtökello. Kilpailija siirtyy kunkin tasaminuutin piippauksen jälkeen seuraavaan lähtökarsinaan.
  • Emit-korttien nollaus ja numeroiden tarkistus suoritetaan 4 minuutin ruudussa.
  • Mallikartta on nähtävillä 3 minuutin ruudussa.
  • 2 min ruutu: ei toimenpiteitä
  • 1 min ruutu: kilpailija siirtyy oman sarjansa karttaämpärin viereen. D-sarjojen kartat ovat lähtökarsinasta katsoen vasemmalla ja H-sarjojen oikean puolella. RR- ja TR -sarjojen ämpärit sijaitsevat muista erillään.
  • Karttaan saa koskea ja sen saa ottaa ämpäristä vasta lähtöhetkellä, pl. RR- ja TR-sarjat, joiden toiminnasta on jäljempänä erillinen ohje.

Kilpailija on itse vastuussa siitä, että hän ottaa oman sarjansa merkinnällä varustetun kartan.

Mikäli kilpailija myöhästyy omasta lähtöajastaan, hän ilmoittautuu lähdön toimitsijalle, joka tarkastaa hänen lähtöaikansa, minkä jälkeen hän saa lähtöluvan. Myöhästyneenä lähtevä kilpailija ei saa häiritä ajallaan lähtevien kilpailijoiden lähtöä. Myöhästymisessä menetettyä aikaa ei hyvitetä loppuajassa.

Lähdöstä johtaa pakollinen viitoitus polkua pitkin viljellyn pellon ohi. Suunnistustehtävä alkaa viitoituksen päästä.

16. MAALI

Maaliin johtaa viitoitus viimeiseltä rastilta. Kilpailuaika katkeaa maaliviivalla suoritettavaan maalileimaukseen. Puuttuva maalileima johtaa kilpailijan hylkäämiseen (pl. RR-sarjat, joissa suunnistusaikaan lisätään 10 min/puuttuva tai virheellinen leimaus). Maalissa on juomatarjoilu.

Maaliintulon jälkeen kilpailijat ohjataan emit-kortin purkupisteeseen. Kilpailijat voivat tulostaa rastiväliaikatulosteen kortin lukemisen jälkeen. Kilpailijat saavat pitää karttansa heti maaliintulon jälkeen. Kilpailukartan näyttäminen vielä lähtemättömille kilpailijoille ei ole sallittua.

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava normaalisti maaliin. Keskeytyksestä ilmoitetaan emit-kortin tarkistuspisteessä.

17. TULOKSET

Tulokset ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla välittömästi niiden valmistuttua. Tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös kilpailun www-sivuilla sunnuntai-illasta alkaen.  

18. PALKINNOT

Kaikkien sarjojen kolme parasta palkitaan SP:n mitalilla. Parhaille jaetaan myös kunniapalkintoja. Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä. Ajankohdasta ilmoitetaan kenttäkuulutuksella. Noutamatta jääneitä mitaleita voi tiedustella kilpailun johtaja Elina Kankaalta, p. 050 – 511 9620, e-mail elina.kangas@dextra.fi.

19. LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi kilpailun aikana tiedustella viikon ajan Elina Kankaalta, p. 050 – 511 9620, e-mail elina.kangas@dextra.fi. Tämän jälkeen löytötavarat toimitetaan poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

20. LASTEN RATOJEN ERILLISOHJEET

RR-sarjojen radat on viitoitettu maastoon valkoisella, yhtäjaksoisella muovinauhalla. RR-sarjojen rastit sijaitsevat viitoituksen varrella. Rastilippuihin on merkitty rastin tunnus RR1, RR2 jne. TR-sarjojen rastit eivät sijaitse viitoituksella, mutta kilpailija voi käyttää viitoitusta tukenaan maastossa edetessään. TR-sarjojen rastit on merkitty normaalein numerotunnuksin.


RR-sarjojen kilpailijat saavat kartan tutustuttavakseen 2 minuuttia ennen lähtöä. H/D12TR- H/D14 sarjoissa kilpailijat saavat ottaa kartan minuuttia ennen lähtöä. Muissa sarjoissa kartan saa ottaa lähtöhetkellä. RR- ja TR-sarjojen viitoitus lähtee K-pisteeltä. K-piste on merkitty karttaan lähtökolmiolla.

RR- sarjojen kilpailijoita opastetaan lähdössä. TR -sarjojen kilpailijat saavat kysyä lähdössä neuvoa paikalla olevalta toimitsijalta, mikäli tuntevat epävarmuutta kartan käytössä lähtöhetkellä. Vanhempia tai huoltajia ei päästetä varsinaiselle lähtöalueelle.

Muilta osin toimitaan lähdössä yleisten ohjeiden mukaan.

Menestystä rastien etsintään!