Kilpailuohje

Alustavat kilpailuohjeet

Oravacup 4. osakilpailu Kankaanpäässä keskiviikkona 22.6.2016

KILPAILUOHJE        Paikka Hirvikangas.

1. Kilpailusäännöt

Kilpailussa sovelletaan SSL:n lajisääntöjä, oravacupin sääntöjä 2016 ja näitä järjestäjän ohjeita.

2. Kartta

Kilpailussa käytetään tulostekarttaa, joka on päivitetty 6/2016. RR, TR sekä D/H12 ja 13 sekä parisuunnistuskartoissa mittakaava on 1:7500. H/D 14 ja 16 sarjoissa mittakaava on 1:10 000. Kuntosarjoissa mittakaava 1:10 000 A- ja AL-radoilla. B- ja C-radoilla mittakaava on 1:7 500. Käyräväli on kaikissa kartoissa 5 m. Kartta on muovisuojuksessa.

3. Maasto

Kilpailumaasto on pääosin kuivaa kangasmaastoa, jossa on teitä ja polkuja. Alueella on erikokoisia soranottopaikkoja. Pisimmillä radoilla on myös pienipiirteisempää maastoa. Korkeuserot ovat pieniä. Alueella suoritetaan parhaillaan metsänhoitotöitä, kulkua haittaavaa maastoa saattaa löytyä muuallakin kuin karttaan merkityillä alueilla.

4. Lähtöpaikka ja lähtö

Lähtöön on matkaa 600 metriä. Lähtöön opastava sininen viitoitus alkaa kilpailukeskuksesta opaspaalun luota. Ensimmäiset lähdöt ovat klo 18.00.
Lähtöpaikalla on saatavissa emit-tarkistuslipukkeita.

Lähtökarsinaan kilpailija kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöhetkeä, tällöin myös kartta on nähtävillä ja tarvittaessa annetaan ohjausta.

3 minuuttia ennen lähtöä tapahtuu Emit-kortin nollaus ja tarkastus

2 minuuttia ennen lähtöä opastaja antaa kartan RR-sarjalaisille ja näyttää kartasta lähdön sijainnin, mallirastin, suunnastaa kartan sekä näyttää viitoituksen alun. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. TR- sarjoissa on näkyvissä kartta, jossa rata. Muilla sarjoilla on näkyvissä mallikartta, jossa K-piste.

1 minuutti ennen lähtöä siirrytään lähtöviivalle, RR-sarjalaisilla on näin vielä minuutti aikaa tutkia rauhassa karttaa ennen lähtöä. Muidenkin sarjojen kilpailijat saavat karttansa ja voivat näin tutustua rataansa. Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtiessäsi olet lähtökolmiossa.

5. Leimaustapa ja rastit

Leimaustapana on EMIT. Mikäli ilmoittautumistiedoista puuttuu emit-kortin numero, on kilpailunjärjestäjä varannut kilpailijalle vuokrakortin.

Rastit on merkitty valko-oranssein rastilipuin sekä leimasimin. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireittisarjoissa on rastilla RR-tunnukset eli esim. ykkösrastilla lukee leimauslaudassa ja rastilipussa RR1. Muiden sarjojen rasteilla (ml TR) ovat normaalit kooditunnukset.

6. Mallirasti ja viitoitukset

RR-mallirasti on lähtökarsinassa ja muiden sarjojen mallirasti löytyy kilpailukeskuksesta.

RR- ja TR-ratojen reitti on merkitty maastossa yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Huomaa, että maastossa kulkee kaksi eri nauhaa, jotka molemmat on piirretty karttaan. Oman sarjan RR-viitoitus on merkitty yhtenäisellä viivalla, muiden RR-sarjojen viitoitus katkoviivalla. Radat yhtyvät RR1-rastin jälkeen, paikalla on opastaja. H/D8 ja H/D9 ja näiden saattajasarjalla (RR1) on lyhyempi viitoitus. TR-sarjojen kartoissa molemmat RR-viitoitukset on merkitty yhtenäisellä viivalla.

7. Rastimääritteet

Rastimääritteet on painettu karttaan. Irtorastimääritteitä ei ole saatavissa. Rastireitti radoilla ei ole rastimääritteitä.

8. Ratapituudet

Sarjat ja matkat:

Sarja            Km             Rasteja

H16           4,5              10

H14           3,8              11

H13           3,2              10

H12           2,3                8

H11TR      1,8                6

H10RR      2,3                6

H9RR        1,8                6

H8RR        1,8                6

D16           4,3              11

D14           3,8              11

D13           3,2              10

D12           2,3                8

D11TR      1,8                6

D10RR      2,3                6

D9RR        1,8                6

D8RR        1,8                6

RR1           1,8                6

RR2           2,3                6

TR              1,8                6

R1              2,3                8

R2              3,2              10

R3              3,8              11

9. Viimeinen rasti ja maali

Käytössä on yksi viimeinen rasti, rastireittisarjoilla tunnus (RR6) ja muilla sarjoilla koodi 100. Leimaus on mahdollista molemmilla rastilla. TR- ja suorilla radoilla noudatetaan RR-viitoitusta viimeiseltä rastilta maaliin.

Kilpailussa on käytössä maalileimaus eli muista leimata myös maaliviivalla! Maalissa on myös emit-kortin purku ja juomatarjoilu.

Kaikkien kilpailijoiden, myös keskeyttäneiden, pitää tulla maalin kautta.

10. Kuntosuunnistus

Vanhemmille ja muille kilpailun ulkopuolisille on tarjolla kuntosuunnistus. Kuntosuunnistusradat ovat A, B ja C. Kuntosuunnistuksesta löydät ohjeet infotaululta sekä infosta. Kuntosuunnistukseen ilmoittautuminen infossa, josta saa kartan ostettua 5 € hintaan. Jos haluaa ajan, niin ota oma emit mukaan (vuokraus on 3 €). Lähtö aikaisintaan 18.30!

11. Palkinnot ja karttojen luovutus

Kaikki Oravacup-osallistujat palkitaan maalissa pikkupalkinnolla. Kartat saa pitää maaliintulon jälkeen, mutta on muistettava suunnistuksen eettiset säännöt eli karttaa ei saa näyttää vielä maastoon lähtemättömille suunnistajille.

Kuntosuunnistajien kesken arvotaan yksi palkinto.

12. Info-piste

Kilpailukeskuksen info-piste hoitaa ilmoittautumisten epäselvyydet, jälki-ilmoittautumismaksut, parisuunnistuksen ilmoittautumiset ja Emit-korttiasiat.

Emit-kortin vuokravarauksen tehneet saavat kortin infosta. Epäkuntoisen Emit-kortin tilalle on infosta vuokrattavissa rajoitetusti uusia. Vuokra on 3 € / kortti. Kadotetusta kortista peritään 70 €.

Huom! Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon.

13. Kilpailukeskuspalvelut

Kilpailukeskuksesta löytyy infon lisäksi ensiapulaukku ja buffetti. WC-tiloina on wc-vaunu.

Infotaululla on kilpailuohjeet, lähtöajat sekä tulokset. Tulokset on nähtävissä kilpailun jälkeen myös KanSu:n kotisivuilla, www.kansu.fi

Kilpailukeskuksessa ei ole peseytymistä.

14. Toimihenkilöt

KilpailunjohtajaMarjatta Vaara, p 0403157038
RatamestariRaimo Maljanen 
RatavalvojaTaisto Salo, SiikSi 
TulospalveluJussi Hannukainen
LähtöErkki Katajisto
MaaliEsa Juura
BuffettiMaarit Juura, Anne Hannukainen
TulostauluIlpo Satama
KuulutusJari Vaara
Opastus, liikenneTeuvo Kivistö, Lauri Ahopelto
InfoLauri Hieta, Orvokki Soikkeli

TERVETULOA KANKAANPÄÄN HIRVIKANKAALLE SUUNNISTAMAAN AURINKOISESSA KESÄILLASSA!

KANKAANPÄÄN SUUNNISTAJAT