Korona peruu suunnistustapahtumia. LUE!

Korona-viruksen takia perutaan tänä keväänä kaikki SSL:n alaiset kansalliset kilpailut 30.4.2020 asti. Yli 500 osallistujan tapahtumat perutaan 31.5. asti. Vaarassa ovat myös mm. Tiomila, Jukola ja Ruotsin Oringen jne. Joitakin kisoja siirretään syksylle. Tilannetta päivitetään koko ajan. Kuntosuunnistuksia ei suositella pidettävän ainakaan ennen 30.4. Lue lisää klikkaamalla otsikkoa.

Koronaviruksen vaikutukset Suomen Suunnistusliiton alaiseen toimintaan

Seuraamme viranomaisten suosituksia sekä rajoituksia, ja päivitämme tähän uutiseen ajankohtaiset tiedot.

13.3.2020 klo 17.00
Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten antamien ohjeiden sekä suositusten mukaisesti kaikki yli 500 osallistujan yleisötapahtumat perutaan 31.5. saakka koronavirusuhkan vuoksi. Suomen Suunnistusliiton toimenpiteet ja ohjeet ovat seuraavat: 

  • Kaikki Suunnistusliiton alaiset kansalliset kilpailut perutaan 30.4.2020 saakka. Päätös tulee voimaan välittömästi. Yli 500 osallistujan kilpailutapahtumat perutaan 31.5.2020 saakka viranomaisten ohjeen mukaisesti. Kilpailutapahtumien järjestämistä 1.5.2020 eteenpäin tarkastellaan uudelleen ja Suunnistusliitto tiedottaa mahdollisista lisäperuutuksista,rajoituksista ja jatkotoimista 2.4.2020. Lisäksi noudatetaan viranomaisten ohjeita tilanteen muuttuessa. 
  • SM-keskimatkan kilpailu 23.5.2020 siirtyy kilpailtavaksi myöhempänä, erikseen ilmoitettavana, ajankohtana syksyllä. 
  • Aikuisten ja nuorten arvokilpailujen näyttö- tai katsastuskilpailuja ei järjestetä 31.5.2020 saakka. Valintaohjeita päivitetään. 
  • Suunnistusliitto suosittaa jäsenseurojaan olemaan järjestämättä yleisiä kuntosuunnistustapahtumia 30.4.2020 saakka. Seurat voivat tarjota lajin harrastajille mahdollisuuksia omatoimiseen harjoitteluun ilman Emit-leimausta ja muita järjestelyjä. Tällöin tulee huomioida, että harjoituskarttojen myynti ja toimitus tulee suunnitella ja ohjeistaa huolellisesti. Seuroja kannustetaan myös markkinoimaan MOBO-suunnistusratoja lajista kiinnostuneille. Kuntosuunnistuksen osalta ohjeet päivitetään 2.4. kansallisten kilpailujen ohjeiden yhteydessä.
  • Maajoukkuetoiminnan kotimaan ja ulkomaiden leiritys perutaan toistaiseksi. Tämä koskee myös Suunta Huipulle -leiriä toukokuun puolivälissä.  
  • IOF:n tapahtumien kehittymistä seurataan ja niiden peruuntumisten tai siirtojen perusteella toimintaa suunnitellaan uudelleen. Tämä koskee erityisesti toukokuussa järjestettäviä pyöräsuunnistuksen EM-kilpailuja Portugalissa, suunnistuksen maailmancupia Sveitsissä sekä tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailuja Suomessa. 
  • Leimaus-leirin (2.-5.6.2020 Vuokatti) järjestelyistä tiedotetaan seuraavan kerran viikolla 12, kun järjestäjät ja Suunnistusliiton edustajat ovat käyneet yhdessä läpi eri vaihtoehtoja. 
  • Suunnistusliiton koulutukset perutaan 13.3.-31.5.2020 välisenä aikana. Tapauskohtaisesti koulutuksille sovitaan mahdolliset uudet ajankohdat. 
  • Suunnistusliiton aluekierrokset Tampereella 18.3.2020 ja Kemissä 21.3.2020 perutaan. Liittovaltuustoa ja liittokokousta ei järjestetä 28.3.2020, vaan siirretään pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana kesäkuun loppuun mennessä. 
  • Seurojen valmennus- ja suunnistuskoulutoimintaa ei ole välttämätöntä keskeyttää, mutta on syytä huomioida viranomaisten ohjeistus välttää pienempien tilaisuuksien järjestämistä, ellei se ole välttämätöntä. 

12.3.2020 klo 20.00
Osallistujien ja kouluttajien riskien kannalta olemme päätyneet siihen, että viikonlopun 14.-15.3.2020 Tampereen ratamestariseminaari on peruttu. 

12.3.2020 klo 17.30
Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi olemme tänään yhdessä Santasport Lapin urheiluopiston, FISU:n, Suomen Olympiakomitean sekä Suomen Suunnistusliiton kanssa päättäneet, että
Opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-kisat Rovaniemellä 23.-27.3.2020 on peruttu.

12.3.2020 klo 15.52
Suomen hallituksen 12.3.2020 tekemän päätöksen mukaan yli 500 henkilön yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Lapin Lumirastien sekä hiihtosuunnistuksen SM-sprintin ja -keskimatkan kilpailupäivät ovat 20.-22.3.2020. Kilpailupaikkana on Kemi. Osanottajien, huoltajien ja talkoolaisten määrä tulee jäämään alle 500 henkilön. Ilmoittautuminen päättyy 12.3.2020.

Suomen Suunnistusliitto tekee perjantaina 13.3.2020 päätöksen siitä järjestetäänkö kyseiset kilpailut. Asiasta tiedotetaan samana päivänä.

12.3.2020 klo 14.44
Suomen hallituksen torstaina 12.3. klo 14 pitämän tiedotustilaisuuden mukaan kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat perutaan Suomessa toukokuun loppuun saakka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta. Suunnistusliitto laatii lähipäivien kuluessa asiasta suunnitelman, millaisia muutoksia tämä tuo kansalliseen kilpailukalenteriimme, sekä mitä asioita tapahtumajärjestäjien on huomioitava tapahtumissaan. Tiedotamme asiasta suoraan kilpailujärjestäjiä sekä yleisesti nettisivuillamme. Pyydämme kisajärjestäjiltä malttia johtopäätösten tekemisessä.

11.3.2020
Viime päivien nopeat muutokset tautitilanteessa Euroopassa ja uudet riskiarviot aiheuttavat Suunnistusmaajoukkueiden toimintaan muutoksia. Seuraamme viranomaisten suosituksia ja rajoituksia, ja tilanne voi muuttua nopeastikin. Aikuisten ja nuorten maajoukkueiden ulkomaaleiritys perutaan vähintäänkin lähiviikkojen osalta. Kotimaan leiritysten ja harjoitusten osalta seuraamme viranomaisten ohjeita ja toimimme THL:n ja muiden viranomaisten suositusten mukaisesti

Yksilölajin kuten suunnistuksen ei tarvitse omaan kotiharjoitteluun tehdä merkittäviä muutoksia ja yksilöt ovat luonnollisesti vapaita päättämään henkilökohtaisesta matkustamisesta. On hyvä huomioida, että ulkomaille matkustaessa voi sairastumisen lisäksi olla riski joutumisesta karanteeniin, eikä tätä suositella. Erityisiä epidemiamaita ei enää luokitella.

Lisätiedot:
Mika Ilomäki
toimitusjohtaja
045-773 10310
mika.ilomaki@suunnistusliitto.fi