Poikkeusolot peruvat lisää suunnistustapahtumia

Koronaviruksesta johtuvat poikkeusolosuhteet estävät yli 10 hengen kokoontumiset ja peruvat lisää kevään suunnistustapahtumia. Suunnistuskoulu ja korttelisuunnistukset (30.3. alkaen) siirretään myöhemmäksi keväälle. Kansainvälisellä tasolla perutaan tai siirretään 31.5. saakka mm WRE-kilpailut, pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut, tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut Suomessa ja maailmancupin kisat. Nuorten Leimausleiristä annetaan lisätietoa 15.4. mennessä ja Jukolan Viestin järjestämisestä 17.4. mennessä. Lisätietoja, klikkaa otsikkoa.

17.3.2020 klo 15.45

Suomen hallituksen 16.3.2020 asettamia rajoituksia ja linjauksia tulee noudattaa myös suunnistusseurojen toiminnassa 13.4.2020 saakka.

1. Erityisesti on huolehdittava, ettei asetettua kokoontumisrajoitusta rikota missään suunnistustoiminnassa.
  • Toistaiseksi ohjattuja yhteisharjoituksia ei tulisi järjestää, vaan ohjeistaa harrastajia mahdollisuuksien mukaan omatoimiseen suunnistamiseen yleisiä viranomaisten ohjeita noudattaen.
  • Seurojen ei suositella järjestävän avoimia suunnistusharjoituksia tai kuntosuunnistuksia, joissa karttojen jako tms. on yhdessä paikassa edes rajatulla aikavälillä, jotta annettuja rajoituksia kokoontumisesta ei rikota ja tarpeettomat lähikontaktit vältetään. Mahdollinen karttojen toimitustapa osallistujille tulee suunnitella ja toteuttaa huolellisesti. Myös 13.3.2020 annetun ohjeen asiat on edelleen syytä huomioida.
  • Seuravalmentajien ja -ohjaajien tulee ohjeistaa urheilijoita ja harrastajia omatoimisessa harjoittelussa siten, että kokoontumisrajoituksia ei rikota. Ohjeistuksessa on huomioitava, että mahdollisille kiintorasteille tai ns. taitopankkiharjoituksiin mennään porrastetusti ja toimitaan vastuullisesti lähikontaktit välttäen. Yhteiskyytejä tulee välttää ja ohjeistusta käsihygienian suhteen korostettava.
2. Kansainvälinen kilpailutoiminta

IOF tiedotti tänään muutoksista koskien kansainvälistä kilpailutoimintaa:

  • Kaikki IOF: n päätapahtumat ja arvokilpailut, myös WRE-kilpailut, 31.5.2020 saakka peruutetaan tai siirretään. Tämä vaikuttaa pyöräsuunnistuksen EM-kisoihin (EMTBOC) Portugalissa, tarkkuussuunnistuksen EM-kisoihin (ETOC) Suomessa ja suunnistuksen maailmancupin ensimmäiseen kierrokseen Sveitsissä. IOF on tehnyt yhteistyötä järjestäjien kanssa löytääkseen uusia päivämääriä.
  • Lisäksi World Orienteering Day 2020 -tapahtumat, jotka oli suunniteltu toteutettaviksi 13.-19.5.2020, perutaan.

Koko tiedote:
https://orienteering.sport/cancellation-of-all-iof-events-until-may-31st/

SSL:n valintaohjeita on päivitetty suunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen osalta.

3. Ulkomailla olevien suomalaisten urheilijoiden tulee heti ottaa yhteyttä Olympiakomiteaan tai lajiliittoon, kuten Olympiakomitean eilisessä tiedotteessaan ohjeisti.
4. Olympiakomitea on julkaissut oman tiedotteensa, jossa on ohjeita seuroille mm. toimintamaksuista ja kokouksista: Seuratoiminta ja koronavirus
5. Leimaus 2020-leirin ohjeistus seuroille koronavirustilanteeseen liittyen:

Leirijärjestäjät seuraavat tilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeita. Lisätietoa leirin järjestämiseen liittyen annetaan 15.4.2020 mennessä. Seuroille lähetettyjen osallistumismaksujen ennakkolaskujen eräpäivää siirretään eteenpäin 15.4.2020 asti.

16.3.2020 klo 19.30
Suomen hallituksen linjausten mukaisesti liiton akatemiavalmennuksen (Helsinki, Tampere, Turku) ryhmävalmennus lakkautetaan 13. huhtikuuta asti. Akatemioiden vastuuvalmentajat informoivat huippuryhmiin kuuluvia urheilijoita siitä, miten valmennusta lähiviikkojen aikana toteutetaan.