Kevätharjoituksessa viivaa ja väylää

Nuorten kevätharjoituksissa palataan vielä Niementien maastoon mutta erityyppiseen harjoitukseen: luvassa viivaa ja väylää.

Viivaharjoituksessa suunnistaja kulkee mahdollisimman tarkasti karttaan piirrettyä viivaa. Reittiä ei ole merkitty maastoon, joten kartan lukemiseen pitää keskittyä koko ajan. Väyläharjoituksessa suurin osa kartasta on peitetty. Peitetyn alueen keskellä kiemurtelee kapea käytävä, jonka keskikohtaa suunnistaja pyrkii seuraamaan.

Molemmissa harjoituksissa reitin varrella tulee vastaan rasteja, joiden sijainti pitää osata määrittää. Jos ottaa kynän mukaan harjoitukseen, voi merkitä rastien paikat karttaan.

Sekä viivaa että väylää on tarjolla kaksi rataa: varsin helppo ja melko vaativa. Voit kiertää vaikka molemmat. Ja jos haluat kiertää saman reitin sekä viivaharjoituksena että väyläharjoituksena, kierrä ne päivänvastaisiin suuntiin, niin rata tuntuu uudelta.

Karttoja saa koulukeskuksen takaparkkipaikalla olevasta postilaatikosta. Ne voi myös tulostaa itse KanSun nettisivuilta täältä.