Nuorten leiri pidettiin Vahossa

Neljän seuran yhteinen nuorten suunnistusleiri pidettiin tänä kesänä Ikaalisten Vahossa 19.-21.7. Kankaanpään Suunnistajien lisäksi osallistujia oli Ikaalisten Nousevasta-Voimasta, Kyrös-Rastista ja Länsi-Lavian Loiskeesta.

Nuoremmat leiriläiset viettivät leirillä vuorokauden verran. Vanhempi porukka jatkoi siitä vielä toisen vuorokauden. Isoimmillaan leirin vahvuus oli noin 45 leiriläistä, ohjaajat mukaan lukien lähes 60 ihmistä.

Nuoremmat osallistujat aloittivat sunnuntaina leirinsä Luhalahden koulun pihapiirissä ja lähiympäristössä pidetyllä harjoituksella. Kokeneempien ohjelmassa oli pariharjoitus Antilanvuoren avokalliorinteillä. Illalla leiriväki käveli muutaman sadan metrin päähän majoituspaikkana toimineelta Vahon koululta paistamaan makkaraa Vahonkosken idyllisissä maisemissa.

Maanantain aamupäivän rastinottoharjoitus oli laadittu kaikille Väinänvuorelle. Samalla alueella oli monenmittaisia ratoja, vaikeampia ja helpompia. Iltapäivällä vuorossa oli neliosuuksinen viesti Konsonmäessä. Viesti käytiin neliosuuksisena niin, että joukkueen molemmat viestinviejät juoksivat kaksi osuutta. Kun pienemmät leiriläiset olivat lähteneet kotiin, vuorossa oli melontasuunnistus Särkijärvellä.

Tiistaina käytiin kaksi vaativaa harjoitusta, joista ensimmäinen suunnistettiin Särkijärven eteläpuolisessa maastossa, jälkimmäinen puolestaan jo viestissä osittain tutuksi tulleessa Konsonmäessä. Tämä viimeinen harjoitus käytiin rogaining-tyyppisenä kilpailuna.

Vahon koulu on Ikaalisten Nousevan-Voiman ja Kyrös-Rastin legendaarinen leiripaikka 1980-luvun puolivälistä 1990-luvun puoliväliin. Nyt vanhaan paikkaan palattiin neljännesvuosisadan tauon jälkeen. Koulu lopetti toimintansa vuonna 1998, jolloin siellä pääsi ensimmäiseltä luokalta suunnistuksenkin hyvin taitava nykyinen huippuhiihtäjä Krista Pärmäkoski, tuolloin tietysti sukunimeltään Lähteenmäki. Ala-asteensa hän puolestaan kävi loppuun Luhalahden koulussa, jonka ympäristössä nuoremmat leiriläiset kävivät ensimmäisen harjoituksensa.

Runsaasti kuvia ja muun muassa mallipalat kaikista harjoituskartoista leiriltä löydät täältä.