Kaksi uutta MOBO-rataa käyttöön

Kankaanpäässä on lauantaina 15.8.2020 otettu käyttöön kaksi uutta MOBO-suunnistusrataa, jotka molemmat sijaitsevat Niinisalossa: Yskänlähteen ja Viidentienristeyksen maastoissa.

Yskänlähteen radan lähtö on Niinisalon varuskunnan urheilukentältä, huoltorakennuksen luota (tai miltä rastilta tahansa). Viidentienristeyksen kartalla lähtö on valoladun luona sijaitsevalta infotaululta varuskunnan eteläpään portin läheisyydestä (tai miltä rastilta tahansa, kuten Viidentienristeyksen laavulta).

MOBO-radoilla ei ole pituuksia, vaan jokainen voi itse suunnitella rasteista reitin, jonka kiertää – vähän niin kuin kiintorasteillakin. Kummallakin radalla rastit ovat kankaalla eli helppokulkuisessa maastossa. Ratamestarin lausunto näkyy kyseisen kartan yleistiedoissa.

MOBO:lla suunnistaminen edellyttää sovelluksen lataamista kännykkään, sillä sekä suunnistaminen että leimaaminen tapahtuvat kännykän avulla. Radoista on tosin saatavilla myös paperitulostekartta.

MOBO:sta on lisätietoja täällä.

Uudet MOBO-radat löytyvät sovelluksesta nimillä 121. Kankaanpää Viidentienristeys ja 122. Kankaanpää Yskänlähde.

KanSun muut MOBO-radat sijaitsevat Kankaanpäässä liikuntakeskuksen ja kuntoutuskeskuksen ympäristössä sekä Jämijärvellä Jämillä ja Jämijärven keskustassa. Ne ovat edelleen käytössä.