Muista ilmoittautua 25-mannaan

Parin koronavuoden jälkeen suunnistuksen toiseksi suurin suurviesti päästään juoksemaan ja KanSu on varannut laivaliput reissua varten. Kisapäivä on la 8.10. ja kilpailusta löydät lisätietoa https://www.25manna.se/fi/.

Tuttuun tapaan me rakennamme yhdistelmäjoukkueen Nouskin ja KyRan kanssa.

Bussi lähtee Kankaanpäästä perjantaina iltapäivällä, molemmat yöt olemme laivalla ja paluu Kankaanpäähän on sunnuntaina puolenpäivän aikoihin. Viesti juostaan lauantaina Tukholman Visättrassa.

Matkan hinta on 20-vuotiailta ja sitä nuoremmilta 30 €. Aikuisten hinta on 100 €. Hinta sisältää bussi- ja laivamatkat neljän hengen hyteissä, menomatkan laivalla (Tallink) aamiaisen ja paluumatkalla laivalla sekä illallisen että aamiaisen. Paluulaivamme on Finnlines Kapellskäristä Naantaliin. Tältä laivalta ei mahdollista ostaa hyttipaikkoja ilman ruokailuja.

Reissuun liittyvät tiedustelut ja ilmoittautumiset maria.taanila(x)gmail.com tai tuomas.vaina(x)kankaanpaa.fi.

Sitovat ilmoittautumiset matkalle viimeistään 15.8.


Mikä on 25-manna?

25-manna on maailman toiseksi suurin suunnistusviesti. Se järjestetään lokakuussa Ruotsissa Tukholman lähistöllä. Viestissä on mukana noin 400 joukkuetta ja noin 10 000 suunnistajaa – myös suuri joukkoa suomalaisia.

Viesti suunnistetaan 25-jäsenisin joukkuein. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki 25 suunnistajaa juoksisivat osuutensa peräkkäin, koska tällainen viestihän kestäisi valtavan kauan. Sen sijaan viestissä juostaan kahden tavallisen viestiosuuden jälkeen ikään kuin neljää viestiä rinnakkain: kullakin osuudella on neljä suunnistajaa, joista kukin lähettää aina yhden uuden suunnistajan seuraavalle osuudelle. Näin toimitaan, kunnes joukkueen 23:s suunnistaja lähtee osuudelleen yksin. Hän saa lähteä matkaan, kun kaikki neljä edellisen osuuden juoksijaa ovat saapuneet vaihtoon. Kolme viimeistä osuutta juostaan jälleen normaalina viestinä.

25-mannan viestijoukkueeseen pitää kuulua eri-ikäisiä suunnistajia: niin junioreita, pääsarjaikäisiä kuin veteraanejakin. Joukkueessa pitää olla sekä miehiä että naisia. Osuudet ovat eri mittaisia: lyhimmät 3,1 km ja pisimmät 8,5 km. Myös vaikeustaso on eri osuuksilla erilainen. Kilpailun säännöt määräävät, minkä ikäisiä suunnistajia voidaan asettaa millekin osuudelle. Osuuspituudet, vaikeustasot ja sarjarajoitukset selviävät kilpailukutsusta.