SM-keskimatka 2027 KanSulle ja RasKalle

Kankaanpään Suunnistajat ja Rastikarhut isännöivät vuoden 2027 keskimatkan SM-suunnistuksia. Kilpailuun osallistuvat kaikki SM-kisasarjat eli sekä R1 (nuoret ja pääsarjat) että R2 (veteraanisarjat). Niinpä osallistujamäärä kohoaa noin kahteentuhanteen. Tapahtuma on samalla molempien isäntäseurojen 50-vuotisjuhlakilpailu. Päätös kilpailun järjestämisoikeuksista saatiin juuri ennen joulua.

SM-tasoisten kilpailuiden järjestäminen noin viiden vuoden välein on osa KanSun toimintastrategiaa. Tällä rytmityksellä pystytään varmistamaan seuran talouden kestävyys, sillä isojen kilpailuiden osallistumismaksut ovat merkittävä tulonlähde. Tällä aikataululla myös kilpailuiden järjestelyosaaminen pysyy riittävällä tasolla rasittamatta kuitenkaan organisaatiota liikaa.

KanSu haki lisäksi Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailuita vuodelle 2026. Kyseessä on kaksipäiväinen nuorisosuunnistuksen suurtapahtuma, jossa perjantaina kilpaillaan henkilökohtaisilla matkoilla ja lauantaina viesteissä. Tämän kilpailun järjestämisoikeudet kuitenkin päätyivät Kuusamon Erä-Veikoille, eikä KanSu tässä vaiheessa ole hakemassa kilpailua uudelleen.

KanSulla on vireillä myös toinen suurkilpailuhaku, sillä yhdessä Rastikarhujen ja Ikaalisten Nousevan-Voiman kanssa ollaan mukana vuosien 2029 ja 2030 Jukolan ja Venlojen viestin haussa. Jukolan johtoryhmän suorittama maaston ja kilpailukeskuksen katselmus tapahtuu kevään ja kesän aikana, ja lopulliset hakemukset jätetään lokakuun loppuun mennessä.